Home Vijesti Susret s rapskim biciklistima tijekom njihovog nedjeljnog treninga na Jadranskoj magistrali

Susret s rapskim biciklistima tijekom njihovog nedjeljnog treninga na Jadranskoj magistrali

0
Susret s rapskim biciklistima tijekom njihovog nedjeljnog treninga na Jadranskoj magistrali

Foto: Foto: Rab Danas

 

Naime njih trojica danas su održali malo žešći nedjeljni trening na ruti od Lopara prema Mišnjaku, pa dalje od Stinice magistralom do otoka KrkaValbiske.

Rab danas oglas

 

Njihova posvećenost biciklističkom sportu i treninzima doista je impresivna i daje fantastične rezultate, a ova je vožnja, kako doznajemo, samo dio priprema za Prvenstvo Hrvatske i Nacionalni kup u XCO i XCE disciplini na kojima će nastupiti Jadran i Ian, dok se Iztok priprema za Državno prvenstvo u kronometru u Sloveniji.

 

 Jadran, Ian i Iztok

 

Današnju rutu dugu 142 km u jednom pravcu, odvozili su za 4:26h, izmjenjujući se svako 5 minuta u vodstvu, pazeći pritom da ostanu na rubu aerobnosti. Naime, aerobni trening, za razliku od anaerobnog, proizvodi energiju koristeći kontinuiranu opskrbu kisikom za održavanje trenutne razine aktivnosti bez potrebe za dodatnom energijom iz drugog izvora, pa se na taj se način, između ostalog, izbjegavaju i nepotrebni grčevi.

 

Još jednom čestitamo ovim sjajnim sportašima na visokoj motiviranosti i velikom odricanju u cilju postizanja vrhunskih rezultata, te s velikom pažnjom iščekujemo novi izvještaj s Prvenstva Hrvatske i Nacionalnog kupa!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime