logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 21 Rujan 2022 10:43

Loparska "Fisherman fiesta" u znaku edukativnih radionica, zabave i riblje gastro-ponude

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Loparska "Fisherman fiesta" u znaku edukativnih radionica, zabave i riblje gastro-ponude Foto: Jelena Hodak & TZO Lopar

Jučer je u prekrasnom ambijentu Rajske plaže u Loparu održana ribarska i pomorska manifestacija pod nazivom FISHERMAN FIESTA u sklopu koje je predstavljena i nova mobilna aplikacija „Fisherman Friend“ koja će se koristiti u budućem interpretacijskom centru “Čovik i more”, a koju je dala izraditi Turistička zajednica općine Lopar.

 

Naime riječ je o mobilnoj aplikaciji koja za cilj ima davanje uvida u loparsku ribarsku i pomorsku baštinu sa svrhom edukacije djece i mladih o ribolovu u Loparu, o ribarskim tehnikama i alatima, tradicijskim plovilima, o zanimljivostima iz morskog svijeta, ekologiji i održivom razvoju. Osim edukativnog sadržaja, aplikacija ima i zabavni dio pa su tako mali korisnici u njoj mogli slagati puzzle s morskim motivima, bojati razne morske motive, slagati Rapsku lađu i igrati kviz da potvrde svoje znanje naučeno koristeći aplikaciju.

- „Održane su radionice u kojima su djeca izrađivala makete Rapske lađe, vezivala mornarske čvorove, bojala bojanke i crtala hobotnice u pijesku, a najbolji su radovi i nagrađeni. Sve radionice zamišljene su u svrhu senzibiliziranja turista i domicilnog stanovništva, a poglavito djece, na osmišljeniji i osvješteniji život s morem i uz more,  s naglaskom na zaštiti, očuvanju i vrednovanju loparske ribarske tradicije te kulturne i prirodne baštine“, kazao je Marin Mušćo, direktor TZ općine Lopar.

 

U glazbenom dijelu nastupile su dvije rapske klape, Anima Arbae i Krijanca, te Swing Express Bend uz produkcijsku podršku Soundlanda d.o.o., a za riblju gastronomsku ponudu pobrinula se hotelska tvrtka Imperial Riviera d.d..

 

Fisherman Fiesta sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo posredstvom LAGUR-a Tramuntana.

Pročitano 978 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1