Home Vijesti Braniteljima Domovinskog rata grada Raba čestitamo njihov dan!

Braniteljima Domovinskog rata grada Raba čestitamo njihov dan!

0
Braniteljima Domovinskog rata grada Raba čestitamo njihov dan!

Foto: Foto: Grad Rab i Ivica Hodak

 

U ovoj je prigodi delegacija Grada i braniteljskih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata predvođena gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, uključujući predstavnike branitelja Lopara, odala dužno poštovanje prvom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, posebno braniteljima otoka Raba, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske.

Rab danas oglas

 

Svečanosti polaganja vijenaca pridonijeli su i Rapski samostreličari čiji su predstavnici ove povijesne postrojbe hrvatske vojske nosili vijence kao dio delegacije.

 

Uslijedio je obilazak svih mjesnih groblja diljem otoka polaganjem cvijeća i svijeća na središnji križ, kao i na grobove nikad zaboravljenih suboraca koji su dali svoj život za Domovinu.

 

Ovo je dan kada se s posebnom sjetom, ali i ponosom prisjećamo hrabrih branitelja zbog čije žrtve imamo dodatnu odgovornost da stvaramo kvalitetniji i bolji život na otoku. Prisjetimo se dana kada su 1991. godine rapski dragovoljci otišli na ličko ratište gdje su se organizirani u Samostalni rapski vod borili u sklopu 133. brigade Zbora narodne garde, i na taj način hrabro doprinijeli obrani Hrvatske u obrambenom Domovinskom ratu.

 

Tijekom rata u obrani i oslobađanju Hrvatske angažirano je više od 1000 Rabljana koji su sudjelovali u aktivnostima ratnih postrojbi Hrvatske vojske, a upravo je Rapski dragovoljački vod prvi organizirani vod kojeg su unutar brigade sačinjavali branitelji koji nisu bili s područja na kojem je brigada djelovala.

 

U sklopu Programa obilježavanja Dana rapskih branitelja slijedi tradicionalni malonogometni memorijalni turnir „Željko Borić“ u subotu, 29. listopada 20022. godine na kojoj će sudjelovati 8 malonogometnih ekipa i u sklopu kojega će se održati Turnir u briškuli i trešeti. Svi zainteresirani dobrodošli su kao podrška u Sportskoj dvorani Rab, a našim braniteljima i njihovim obiteljima s ponosom čestitamo 24. listopada!!!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime