Home Vijesti Susret krizmanika otoka Raba u župi Sv. Petra apostola u Supetarskoj Dragi

Susret krizmanika otoka Raba u župi Sv. Petra apostola u Supetarskoj Dragi

0
Susret krizmanika otoka Raba u župi Sv. Petra apostola u Supetarskoj Dragi

Foto: Foto: Nada Pereza

 

U subotu, 22.10.2022. u župi Sv. Petra u Supetarskoj Dragi započeo je naš drugi susret. Imali smo veliku sreću i čast da možemo ugostiti našeg krčkog svećenika Ivicu Kordića koji je već dugi niz godina misionar u Zambiji. Vlč. Kordić je našim krizmanicima posvjedočio o svojem životu u toj zemlji. Uz razne fotografije i kratke videozapise, krizmanici su mogli vidjeti kako žive ljudi u dalekoj Zambiji. Posebno dojmljivo je bilo vidjeti i čuti kako slave Gospodina i koliko im je molitva važna u svakodnevnom životu.

Rab danas oglas

 

Nakon zanimljivog i poučnog svjedočanstva uslijedio je radni dio susreta. Krizmanici su u radionicama izrađivali razne predmete koje su u nedjelju po svojim župama prodavali s ciljem da se prikupe novčana sredstva za misije. Tako su u jednoj radionici krizmanici izrađivali čestitke, u drugoj su izrađivali bookmarkere, u trećoj radionici pokazali su svoju kreativnost u izradi svijećnjaka, a u četvrtoj su naučili kako napraviti male krunice-desetice.

 

Susretu je prisustvovalo stotinjak krizmanika i svi su aktivno sudjelovali. Jedan dio krizmanika je naučio kako se prave šulčići i uz pomoć župne animatorice Jasne Gvačić, marljivo su ih mijesili i ispekli, a nakon završetka radionica podijelili su ih svojim prijateljima uz ručak

 

Susret je završio zajedničkim ručkom i molitvom.

 

Ponosni smo na naše krizmanike jer su marljivo i odgovorno sudjelovali u izradi predmeta za humanitarnu prodaju unatoč jakom jugu i činjenici da su se radionice odvijale na otvorenom, ispred crkve Sv. Petra. Od srca se zahvaljujemo i župljanima koji su nam pomogli da ovaj susret bude plodonosan!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime