Home Vijesti Opća vježba ŽLU Rab na lučkom operativnom području luke Rab

Opća vježba ŽLU Rab na lučkom operativnom području luke Rab

0
Opća vježba ŽLU Rab na lučkom operativnom području luke Rab

Foto: RabDanas

 

Sukladno Zakonu o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka (NN 108/17) i Planu sigurnosne zaštite lučkog operativnog područja Rab, a s ciljem učinkovite i kvalitetne zaštite LOP-a provesti će se Opća vježba Županijske lučke uprave Rab u stvarnom okruženju prema unaprijed pretpostavljenom slijedu događaja.

Rab danas oglas

 

Opća vježba provodi se da se osoblje sigurnosti upozna s mjerama sigurnosne zaštite koje propisuje Plan, nauči ispravnu primjenu mjera i uvježba se u primjeni kako bi u slučaju, ako nastupi sigurnosna prijetnja, ispravno postupili.

 

Vježba je planirana i obaviti će se prema pretpostavljenom slijedu događaja, unaprijed smišljenom scenariju, koji objedinjuje sigurnosnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti – lučkom operativnom području, osobama na lučkom području, plovilima te šire (gradskom naselju) i međunarodnoj sigurnosti (indirektno).

 

Vježba će se provesti dana 8.12.2022. godine (četvrtak) s početkom u 11:00 sati na lučkom operativnom području luke Rab, a planirani završetak je u 12:30 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime