Home Vijesti Poduzetnici donacijom od 75 tisuća kuna omogućili nabavku vatrogasne opreme za DVD Lopar

Poduzetnici donacijom od 75 tisuća kuna omogućili nabavku vatrogasne opreme za DVD Lopar

0
Poduzetnici donacijom od 75 tisuća kuna omogućili nabavku vatrogasne opreme za DVD Lopar

Foto: Foto: DVD Lopar

 

Naime, kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Lopar, Stanislava Franelića, loparski su vatrogasci u srpnju ove godine pokrenuli akciju prikupljanja donacija, usmjerenu prema loparskim, ali i poduzetnicima s šireg područja otoka Raba, a sve u svrhu nabavke neophodne vatrogasne opreme.

Rab danas oglas

– “Na naše iznenađenje odazvao se popriličan broj donatora kojima ovim putem od srca zahvaljujemo, a mi ćemo im se već odužiti na neki naš način. Pozivamo također i sve anonimne donatore koji su svoje uplate izvršili u Hrvatskoj pošti da nam se slobodno obrate, jer imamo potrebu i njima iskazati našu zahvalnost”, kazao je Franelić.

 

Predsjednik DVD-a Lopar Joško Matahlija najmlađim je vatrogascima, na danas upriličenoj maloj svečanosti, uručio dio njihove nove opreme, a zahvaljujući prikupljenim donacijama loparski su vatrogasci sada bogatiji za 15 tlačnih cijevi, 10 dvodijelnih odjela za šumske požare, 12 podkapa, 6 pari interventnih rukavica, 3 interventna odjela, 2 mlaznice za pjenu, 3 lampadine i 2 punjača.

 

Spremnost poduzetnika da svojim donacijama pomognu opremanja vatrogasaca DVD-a Lopar doista je lijep primjer suradnje na dobrobit čitave zajednice i svojevrsnog iskazivanja zahvalnosti ljudima koji su spremni i uvježbani intervenirati u mnogim kritičnim situacijama koje nas mogu snaći.

 

Hvala svima koji su omogućili nabavku ove opreme za naše vatrogasce koji su takav odaziv i takvu donaciju uistinu zaslužili.

 

Turnir u briškuli i trešeti

Danas je također, nakon nekoliko godina covid pauze, održan tradicionalni turnir članova DVD-a Lopar u briškuli i trešeti. Čestitamo svim laureatima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime