Home Vijesti Otok Rab predstavio svoje adute na međunarodnom turističkom sajmu u Münchenu

Otok Rab predstavio svoje adute na međunarodnom turističkom sajmu u Münchenu

0
Otok Rab predstavio svoje adute na međunarodnom turističkom sajmu u Münchenu

Foto: Foto: TZG Raba

 

Ispred grada na ovogodišnjem sajmu sudjelovali su gradonačelnik Nikola Grgurić, direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga Luka Perčinić, dok je Općinu Lopar predstavljao direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo.

Rab danas oglas

 

Bitno je spomenuti kako je upravo Hrvatska ovogodišnja zemlja partner uz promotivni slogan “Hrvatska-nikada tako blizu”, a predviđa se da će sajam obići oko 120.000 posjetitelja.

 

Na sam dan otvorenja na velikom štandu HTZ-a domaće su snage nastojale primamiti brojne posjetitelje svojom ponudom, što im je i pošlo za rukom zahvaljujući prezentaciji Rapske torte i Gina 1177, prepoznatljivih i popularnih rapskih proizvoda, kao i ljepota rapskog podmorja koje osvaja na prvu zaljubljenike u ronjenje. Ta je čast ovoga puta pripala Josipu Brni i Margariti Preki ispred Vilma slastica te Arijanu Žigu ispred Mirko Diving Centra.

 

Otvorenju sajma nazočili su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić s kojima je rapska delegacija, uključujući direktora TZO Lopar, imala priliku porazgovarati i izmijeniti iskustva.

– „Izuzetno nam je drago da smo dobili priliku predstavljati destinaciju na našem najjačem emitivnom tržištu. Potražnja za odmorom u Hrvatskoj je izuzetno velika, ali i za Rabom kao destinacijom, što budi optimizam. Nakon sajmova u Stuttgartu, Milanu i sada Münchenu još nas očekuje sajam u Beču gdje je Hrvatska ponovno država partner i gdje planiramo novo iznenađenje za sve posjetitelje“ izjavila je ovim povodom direktorica TZG Raba Ivana Matušan.

 

Na izjavu direktorice Matušan nadovezao se gradonačelnik Grgurić naglasivši kako je Hrvatska s 2023. godinom potpuno integrirana u Europsku uniju te se istodobnim ulaskom u Schengen i eurozonu pridružila najvećem prostoru na svijetu bez unutarnjih graničnih kontrola među državama što je veliki plus za naš turizam budući da većina turista dolazi upravo iz schengenskih zemalja i više neće morati satima čekati na prelazak granice.

– „Veselimo se novoj sezoni i novim izazovima koje donosi, a na nama je da i dalje dajemo sve od sebe kako bi opravdali povjerenje svih budućih posjetitelja“ optimistično je zaključio Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime