Home Vijesti Održan zbor građana Mjesnog odbora Barbat

Održan zbor građana Mjesnog odbora Barbat

0
Održan zbor građana Mjesnog odbora Barbat

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Raspravljalo se o regulaciji prometa i parkiranja kod groblja i Kaštela uz mogućnost uvođenja sustava naplate kao i kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila, rekonstrukciji državne ceste od Pudarice do Snuge kao i regulaciji prometa na šetnici uz more zbog neprilagođene brzine automobila, biciklista i električnih romobila.

Rab danas oglas

 

Spomenut je i mali broj koševa za smeće i klupica na šetnici kao i nepostojanje javnog wc-a na potezu od grada do Mišnjaka. Upozoreno je na potrebu dohrane plaža i kontrole količine vađenja pijeska iz mora kao i nepropisno postavljenih betonskih blokova i plutača u moru za privezivanje plovila.

 

Također, naglasak je dan na rješavanje višegodišnjeg problema kod Pudarice, a vezano uz prisvajanje dijela obale i mora.

 

Sugerirano je da se u zborove građana, zbog rješavanja problema, uključe i predstavnici drugih institucija, policije, graditeljstva, Lučke kapetanije i Županijske lučke uprave.

 

Problematiziralo se priključenje objekata na sustav kanalizacije i odvodnje posebice onih objekata koji su stekli tehničke uvjete za priključenje.

 

Od ostalih prijedloga sugrađana valja spomenuti uklanjanje borova koji se naslanjaju na električne instalacije, održavanje zahrđalih ograda, čišćenje i održavanje okućnica i javnih površina.

 

Uočene su greške na postavljenim panelima Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva te se apeliralo da se o nepravilnostima obavijesti Turistička zajednica Grada Raba kako bi se iste ispravile.

 

Zbor građana završio je u 21:30 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime