Home Vijesti Rab završava zimske sajmene aktivnosti i najavljuje predsezonu

Rab završava zimske sajmene aktivnosti i najavljuje predsezonu

0
Rab završava zimske sajmene aktivnosti i najavljuje predsezonu

Foto: Foto: TZG Raba

 

Tako je i Rab dobio mogućnost prezentiranja svoje turističke ponude kroz jednu od svojih najboljih i naj prepoznatljivih brendova – Rapske samostreličare. Iz Udruge rapskih samostreličara nastupilo je 23 člana, pripadnika sekcija zastavničara, fanfarista, bubnjara, samostreličara te plemstva. Plijenili su svojom pojavom gdje god su se pojavili, a ova je povijesna postrojba još jednom pokazala, kako unatoč svom uskoro 30-godišnjem postojanju je i dalje mamac za austrijske turiste i jedna od perjanica hrvatskog turizma.

Rab danas oglas

 

No, uz samostreličare, Rab se predstavio na jedan sasvim novi način – uz prezentaciju koktela Miris, zlato i tamjan, najboljeg barmena Hrvatske Luke Faflje i njegovog mentora Denisa Španjola. Tako su barmeni kroz koktel uspješno pomirili suvremenu sklonost naših turista sve zanimljivije scene miksologije i koktel majstora s još jednim kulturnim aspektom Raba kroz književno djelo Slobodana Novaka.

 

I kao šećer na kraju, posluženi su Rabska torta i muštaćoni, a koji su se već pokazali kao odlični prezenteri rapske gastro priče.

 

 

Uz već spomenute samostreličare i barmene, Beč je posjetila delegacija otoka Raba koju su predvodili gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić i načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc. Sajam u Beču organiziralo je predstavništvo HTZ-a u Beču na čelu s direktorom, Branimirom Tončinićem, a Hrvatsku kao državu partner predstavljali su ministrica Nikolina Brnjac i generalni direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

 

Ovom prigodom, direktorica TZG Raba, Ivana Matušan je izjavila:

– Na kraju ovih zimskih sajmenih aktivnosti mogu iskazati zadovoljstvo s obzirom na pokrivenost emitivnih tržišta koju smo odradili, a također smatram da se sav trud oko organizacije sajmenih aktivnosti isplatio. Naš posao tu ne staje jer osim ovih promotivnih aktivnosti, do kraja mjeseca nas čeka još jedan set edukacija za iznajmljivače, dodjela certifikata izvrsnosti, sjednice Turističkog vijeća i Skupštine gdje će se prezentirati rezultat prošle turističke godine te otvaramo predsezonske aktivnosti uz Uskršnji doručak koji je zapravo iza ugla. Veseli nas naredna turistička sezona te svim turističkim dionicima želimo puno uspjeha u istoj.

 

Na to se nadovezao gradonačelnik Grada Raba i predsjednik TZG Rab, Nikola Grgurić:

– Nakon svih do sada odrađenih sajmova ispred brojnih posjetitelja, na kojima smo se zajedno s Općinom Lopar predstavljali u sklopu Kvarnera kao turističke destinacije, s optimizmom možemo najaviti obećavajuću turističku sezonu. Austrijanci, koji su pored Nijemaca jedni od naših najbrojnijih i najvjernijih posjetitelja, iskazali su veliki interes za naš grad i otok, a tome su svakako pridonijeli Rapski samostreličari, koji su pored ponude rapskih tradicionalnih slastica te koktela Miris, zlato i tamjan najboljeg barmena Hrvatske, bili glavni aduti za osvajanje simpatija publike. Ovim putem želim se zahvaliti svim vrijednim ljudima koji su nas pratili na sajmovima i svojim ponudama i performansima pružili posjetiteljima kroz sva osjetila otočnu priču koja poziva na dolazak i nezaboravno iskustvo, a svim dionicima u turizmu želimo puno uspjeha u nadolazećoj, prema svemu sudeći uspješnoj sezoni.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime