Home Vijesti UNLOCK Rab 2023 | Digitalni nomadi u potrazi za idealnom destinacijom

UNLOCK Rab 2023 | Digitalni nomadi u potrazi za idealnom destinacijom

0
UNLOCK Rab 2023 | Digitalni nomadi u potrazi za idealnom destinacijom

Foto: Foto: Ante Matijević

 

S porastom rada na daljinu, sve više ljudi traži mjesta koja nude savršenu ravnotežu između posla i slobodnog vremena, a pojedine destinacije postaju popularna odredišta digitalnih nomada kojih u svijetu ima čak 35 milijuna. Raspravljalo se o mogućnostima i izazovima koje digitalni nomadi predstavljaju za turističku industriju te kako prirodne ljepote i snaža digitalna infrastruktura mogu neku destinaciju učiniti atraktivnim mjestom za moderne radnike na daljinu.

Rab danas oglas

 

 

Među brojnim temama panelista kojima je moderirao Petar Štefanić, izdvojili smo jedan detalj u nastavku. Lona Aila koja je posjetila više od osamdeset zemalja i koja spada u svjetske digitalne nomade rekla je da oni uobičajeno traže pristupačne destinacije u smislu da za novac koji im je potreban za život dobiju dosta toga zauzvrat. Ono što je skupo nije baš atraktivno, ali svakako destinacija mora biti lijepa, ugodna za djecu i obitelj, a internet spada u “must” kategoriju. Gradonačelnik Grgurić se nadovezao rekavši kako je u Hrvatskoj pogođen omjer kvalitete i cijene. Također je napomenuo kako je lijep i šarmantan u svako doba godine te da je priroda prekrasna i privlačna. Provesti radni dan na uz koktel, složili su se panelisti, ne zvuči loše.

 

 

Iako je veći dio konferencije bio namijenjen stručnjacima iz IT sektora, organizatori su se potrudili uvrstiti u konferencijski sadržaj i općenite teme zanimljive široj publici.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime