Home Vijesti Nova energija za partnerstvo gradova Raba i Königsbrunna

Nova energija za partnerstvo gradova Raba i Königsbrunna

0
Nova energija za partnerstvo gradova Raba i Königsbrunna

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Svaki treći kupljeni bicikl u Njemačkoj – e-bicikl

Vožnja bicikla uz korištenje elektromotora sve je popularnija jer uvelike olakšava svladavanje uzbrdica, a ni bicikliranje uz otpor vjetra više ne predstavlja problem. E-bicikli su zbog toga postali izuzetno popularni (osobito među starijom populacijom), do te mjere da je sada u Njemačkoj svaki treći kupljeni bicikl – e-bicikl.

Elektromobilnost – važna komponenta budućeg turističkog razvoja

Punjenje je ručno, a postupak punjenja traje oko sat i pol, nakon čega akumulator ima domet od cca 100 km.

Rab danas oglas

– Dok traje punjenje, kazao je gradonačelnik Feigl, biciklist može prošetati prekrasnim starim gradom Rabom, ili sjediti u obližnjem kafiću i uživati u ambijentu. S ovom stanicom za punjenje, željeli smo vam pokloniti koristan dar s kojim će Rab, u natjecanju s drugim turističkim destinacijama na Mediteranu, moći ponuditi novu i jedinstvenu komponentu, a to je elektromobilnost koja je usmjerena prema budućnosti. Naime, e-biciklom turisti svih generacija lako mogu doći primjerice do Suhe Punte, Supetarske Drage ili na Kamenjak – i naravno onda natrag prema Rabu. Istovremeno, ova stanica za punjenje, svojim dizajnom, otisnutim logotipima i porukama, propagira partnerstvo naših dvaju gradova na prometnom mjestu, tako da što više Rabljana i žitelja Königsbrunna to prime na znanje, zaključio je Feigl.

Gradonačelnik Nikola Grgurić najprije je zahvalio na ovom doista korisnom i lijepom poklonu koji će zasigurno obogatiti turističku infrastrukturu Raba, te je zatim, zajedno s gradonačelnikom Feiglom, otkrio novu stanicu za punjenje uz koju je kao dodatni poklon stigao i novi e-bicikl. Uslijedilo je testiranje rada punionice, a e-bicikl je potom prvi gradom provozao gradonačelnik Königsbrunna.

Uz drage goste iz prijateljskog Königsbrunna, ovoj maloj svečanosti darivanja stanice za punjenje e-bicikala Gradu Rabu, prisustvovali su predstavnici Grada Raba, Turističke zajednice Grada Raba i hotelskog poduzeća Imperial d.d.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime