Home Vijesti Potpisan novi kolektivni ugovor komunalne tvrtke „Dundovo“

Potpisan novi kolektivni ugovor komunalne tvrtke „Dundovo“

0
Potpisan novi kolektivni ugovor komunalne tvrtke „Dundovo“

Foto: Foto: Ivica Hodak

Na uspješno okončanim pregovorima, koji su omogućili današnje potpisivanje novog kolektivnog ugovora, sudionicima pregovaranja, odnosno socijalnim partnerima, zahvalila se Marina Cvitić. Obraćajući se prisutnima nakon obavljenog potpisivanja ona je istaknula da u novom, u odnosu na stari ugovor, ima određenih novina, a one se u prvom redu odnose na činjenicu da je prije nepune dvije godine došlo do spajanja određenih komunalnih poslova te u svezi s tim i do seljenja određenog broja zaposlenika iz „Vrela“ u „Dundovo“. Vodilo se računa da se nekim odredbama u novom kolektivnom ugovoru ne naruše i ne smanje određena prava radnika. Novina je i u činjenici, naglasila je Marina Cvitić, što je ovim Ugovorom određeno da su jubilarne nagrade i solidarne pomoći neoporezivi iznosi. Radi ujednačavanja prava svih radnika „Dundova“ i onih pristiglih iz „Vrela“ u jednom je segmentu za dio zaposlenih došlo do određenih smanjenja naknada u plaćanju troškova putovanja od kuće do radnog mjesta i obrnuto. Svim zaposlenima ta je naknada sada svedena na iznos od 1,10 kuna po kilometru.

{gallery}Dundovo – kolektivni ugovor{/gallery}

Rab danas oglas

Osim voditeljice Ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marine Cvitić, prisutnima su se obratili pozdravivši čin potpisivanja, direktor „Dundova“ Mladen Kuparić, te gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić.

„Današnje potpisivanje ovog kolektivnog ugovora me veseli i zbog toga što je to znak da je „Dundovo“ krenulo pravima putom i da će biti u stanju raditi i dati još više Rabu i dijelu otoka kao gradska tvrtka“, rekao je, gradonačelnik Nikola Grgurić i dodao: „Moram spomenuti da sam u „Dundovu“, prije nekih godinu dana, kada sam postao gradonačelnikom Raba, zatekao katastrofalno stanje, pa me i zbog toga još više veseli situacija u kojoj se tvrtka danas nalazi.“

Nešto slično o „Dundovu“ je rekao i predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, koji je svojevremeno zbog zaista teške situacije u kojoj se „Dundovo“ tada nalazilo na Rab dolazi više puta.

„Ono što danas znam o „Dundovu“ u odnosu na nekadašnju situaciju je razlika koju možemo usporediti s danom i noći. Ipak, poručujem Rabljanima da njihov grad i dobar dio otoka tako lijepo izgleda i zbog vrijednog i odgovornog rada zaposlenika „Dundova“ koji za taj rad nisu i adekvatno nagrađeni. Vjerujem“, zaključio je Bulić, ističući za sadašnje dobro stanje „Dundova“ zasluge aktualnog gradonačelnika Raba, „da ćete u narednom vremenu voditi računa i o tom problemu zaposlenika „Dundova“.“

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime