Home Vijesti „Sveti Marin“ pobjednik u kategoriji skulptura, a “Pijesak do neba” u kategoriji fotografija

„Sveti Marin“ pobjednik u kategoriji skulptura, a “Pijesak do neba” u kategoriji fotografija

0
„Sveti Marin“ pobjednik u kategoriji skulptura,  a “Pijesak do neba” u kategoriji fotografija

Foto: Foto: Davor Šanić

Nastupilo je 16 skulptora iz Hrvatske, Poljske i Australije pod vodstvom Paule Banić i Zlatka Kauzlarića Atača sa akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, te 8 fotografa.

U odabiru najuspješnijih skulptura sudjelovali su prof. Zlatko Kauzlarić Atač, g. Zlatko Makek, akademski slikar, te nekoliko turista sa plaže koji su pomno pregledali sve skulpture i pobjednikom proglasili skulpturu “Sveti Marin” koju su izradili Andrija Gašparuš i Adrian Marok. Drugo mjesto zauzela je skulptura “Posejdon” skulptorice Marine Cvitić, a treće mjesto pripalo je skulpturi “Tuba” autora Lucije Oroz i Nina Hiveša. Našle su se tu još skulpture Rak, Slon, Žena u pijesku, Cvijet krumpira i Bubamara koje će još nekoliko dana krasiti Rajsku plažu.

Rab danas oglas

U kategoriji fotografije na temu pijeska pobjedu je odnijela fotografija “Pijesak do neba” autora Davora Šanića, drugo mjesto fotografija “Siesta u raju” autora Đemšida Tunjića, a treće mjesto pripalo je fotografiji Ivora Balena pod nazivom “Čvrsta ruka”.

Medalje i zahvalnice podjelio je načelnik Općine Lopar, Alen Andreškić, koji se zahvalio svima na uloženom trudu i zaželio ponovni susret slijedeće godine!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime