Home Vijesti Kao petnaestogodišnjak na Rab prvi puta stigao 1957. i ostao mu vjeran punih 49 godina

Kao petnaestogodišnjak na Rab prvi puta stigao 1957. i ostao mu vjeran punih 49 godina

0
Kao petnaestogodišnjak na Rab prvi puta stigao 1957. i ostao mu vjeran punih 49 godina

Foto: Foto: Ivica Hodak

Gospodina Otmara i njegovu suprugu Hedwigu, u društvu njihovih domaćina (posljednjih desetak godina), supružnika Mladenke i Zdenka Perčinića, u Uredu Turističke zajednice Grada Raba primio je voditelj marketinga Luka Perčinić.

„Na Rab sam, daleke 1957. stigao kao petnaestogodišnjak u društvu svojih prijatelja. Bilo je to moje prvo putovanje bez pratnje roditelja”, ispričao nam je gospodin Otmar i dodao: “Do Rijeke smo stigli vlakom, a iz Rijeke smo za Rab nastavili, uz poteškoće koje je tog dana stvarala jaka bura, brodom „Vuk Karadžić“. Imao sam ranije rezerviran smještaj u tadašnjem hotelu „Kontinental“ (na njegovom se mjestu danas nalazi hotel „Padova“), koji je, unatoč našoj rezervaciji, kad smo konačno stigli, bio prebukiran, pa nas je personal hotela smjestio u obližnju privatnu kuću, kod tada popularnog repakog barkarijola „Pipa“ – Josipa Padovana. Sve u svemu na tom prvom putovanju za Rab trebalo nam je od Beča do Raba, što je danas nezamislivo, puna dva dana.”

Rab danas oglas

“Iako je ovo službeno moja 49. godina redovitih dolazaka na Rab, na Rab posljednjih godina dolazim gotovo obavezno dva puta godišnje, jednom u pred i drugi puta u posezoni. Veselim se činjenici da ću, ako me zdravlje posluži, dogodine jubilalrno 50. godinu zaredom posjetiti ovaj predivni otok”, naglasio je na kraju kratkog druženja u uredu TZG Raba, ovaj simpatični Austrijanac, vjerni gost Raba.

Gospodin Otmar donio je sa sobom i neke zanimljive fotografije iz vremena njegovih prvih dolazaka na Rab. Zanimljivo je i to, da fotografije, iako snimljene krajem 50-ih godina, nisu crno-bijele već u koloru.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime