Home Vijesti Na “Turnir prijateljstva” stigla 44 člana Federacije samostreličara bratskog San Marina

Na “Turnir prijateljstva” stigla 44 člana Federacije samostreličara bratskog San Marina

0
Na “Turnir prijateljstva” stigla 44 člana Federacije samostreličara bratskog San Marina

Foto: Foto: Ivica Hodak

U četvrtak 23. lipnja, kasno poslijepodne, njihovu tročlanu delegaciju, koju su činili Fernando Ceccoli, dopredsjednik Federacije samostreličara San Marina (Federazione Balestrieri Sammarinesi), Lorenzo Alletti, tajnik Federacije i Dolcini Umberto, njihov legendarni oružar (Maestro d’Arme), primio je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u društvu Vlatka Dumića, predsjednika, Miljenka Taribe, dopredsjednika, Luke Perčinić, tajnika Udruge rapskih samostreličara i prevoditeljice Ivane Matušan, također članice Udruge rapskih samostreličara.

{gallery}Turnir prijateljstva1{/gallery}

Poklonjena ručno izrađena maketa jaslica iz San Marina

Rab danas oglas

Nakon pozdravnih riječi uslijedila je i razmijene poklona, pri čemu je posebnu pozornost privukla od prirodnih materijala izrađena maketa nadaleko poznatih božićnih jaslica San Marina, koju je, radeći na njoj puna dva mjeseca, svojim rukama izradio dopredsjednik njihove Federacije gospodin Fernando Ceccoli. Ove je živopisne jaslice gospodin Ceccoli poklonio Gradu Rabu sa željom da budu izložene u rapskoj katedrali u vrijeme Adventa.

Nagovješten dolazak delegacije Federacije balestriera San Marina na Rapsku fjeru

Gradonačelnik Nikola Grgurić nam je rekao da ga je na ovom susretu posebno obradovala informacija prijatelja iz San Marina, kojom se nagovještava dolazak i sudjelovanje njihove deseteročlane delegacije i na ovogodišnjoj Rapskoj fjeri.

Izlet do Malog Lošinja

Kao što to uobičajno čini svake godine, Udruga rapskih samostreličara počastila je svoje drage prijatelje iz San Marina jednim izletom. Ovoga puta brodom „Barba Šime“ otplovili su do Malog Lošinja ne bi li zajedno posjetili novootvoreni Muzej Apoksiomena koji je smješten u palači Kvarner na rivi u Malom Lošinju. Podsjetimo, muzej je sada trajni dom skulpture Apoksiomena, brončanog kipa mladog atlete koji je 1996. godine pronađen u podmorju u blizini Malog Lošinja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime