Home Vijesti Logoterapeuti na Rabu – “Strah treba triput dnevno pozvati na kavu i razgovarati s njim”

Logoterapeuti na Rabu – “Strah treba triput dnevno pozvati na kavu i razgovarati s njim”

0
Logoterapeuti na Rabu – “Strah treba triput dnevno pozvati na kavu i razgovarati s njim”

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Tridesetak logoterapeuta boravit će na našem otoku od 24.6. – 26.6. gdje uz ispit prolaze i tzv. intenziv radne grupe na kojima se simuliraju moguće situacije s klijentima, a druženje se odvija u hotelu Imperial. Mi smo nazočili i radnoj grupi od tri terapeuta, ali i skupnoj analizi problematike s kojom su se grupe suočavale.

{gallery}Logoterapeuti{/gallery}

Rab danas oglas

Jučer se obrađivala ”paradoksna intencija”, a upitavši jednu od edukanata što je to, odgovorila nam je jednostavno: ”Recimo, ne volite kuhati, no suprotno očekivanom izbjegavanju kuhanja, odlučite pozvati društvo na večeru i skuhati vama najteže jelo.” Na slične načine možete rješavati i strahove od paukova, zmija, visine, semafora. Strahovi i fobije se tako analiziraju po grupama gotovo šahovskom koncentracijom, no bitna je i kreativnost klijenta i sposobnost improvizacija u logoterapeuta. Doktorica Pahljina je zaključila današnji susret duhovitom opaskom: ”Strah treba triput dnevno pozvati na kavu i razgovarati s njim.”

Sutra će se nastaviti intenziv, radit će se i derefleksijske metode te logodrame. Usput će se raspravljati o autotranscendenciji (samonadrastanju) te o prkosnoj moći duha.

Upitavši edukante kako se osjećaju na Rabu, pohvalili su smještaj, gostoljubivost i ljepotu otoka. Sinoć su se odlučili otići u šetnju i noćno kupanje, a danas će ih pola pred TV-om bodriti kvadratiće, a pola uživati u proslavi Dana državnosti. Sljedeći tjedan dr.Pahljina na Rabu očekuje i grupu logoterapeuta iz Slovenije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime