logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016 09:01

Viteški turnir prijateljstva - Pobjednička strelica viteza Fernanda Ceccolija

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Viteški turnir prijateljstva - Pobjednička strelica viteza Fernanda Ceccolija Foto: Sanjin Badurina - Piloto

Nakon zajedničkog izleta na Mali Lošinj i posjeta Muzeju Apoksiomena u petak, svečanim postrojavanjem članova Udruge rapskih samostreličara i Federacije samostreličara bratskog San Marina, započeo je i onaj sportski, subotnji dio viteškog druženja, koji se tradicionalno održava povodom Dana državnosti na Trgu sv. Kristofora.

Svečano postrojeni u prekrasnoj kostimiranoj povorci, naoružani moćnim srednjovjekovnim samostrijelima, uz zvuke bubnjeva, krenuli su s Trga na blagoslov u rapsku katedralu, da bi se potom jednako svečano, praćeni pogledima znatiželjnih turista, vratili na Varoš. Top je označio početak viteškog nadmetanja u kojem su nešto brojniji strijelci iz San Marina, iako za milimetre, dobili svojeg pobjednika, viteza Fernanda Ceccolija, drugi je bio rapski vitez Ivica Macolić, a treći Mladen Škapul.

Kako to propozicije nalažu vitez Ceccoli je sa sobom odnio metu s pobjedničkom strelicom, a iz ruku predsjednika Udruge rapskih samostreličara Vlatka Dumića, primio je medalju, prigodni pobjedničkim kristal s ugraviranim datumom turnira i prijelaznu plaketu. Gromoglasni udar topa označio je potom i završetak ovogodišnjeg turnira koji se izmjenično održava, jedne godinje u Rabu, druge u San Marinu.

Na večernjem programu u sklopu pučke fešte pvovdom Dana državnosti, nastupili su i vrsni plesači Folklornog društva Rapski tanac, a tijekom vijećanja o pobjedniku i pregleda mete, svoj su atraktivni dio programa izveli i članovi ostalih sekcija obiju viteških udruga, pa je publika mogla uživati u plesnim, bubnjarskim i zastavničarskim koreografijama.

Iako se paralelno igrala utakmica Europskog prvenstva između Hrvatske i Portugala, koja je velik dio domaće publike prikovala za male ekrane, fešta je nakon turnira nastavljena uz zvuke Trija Rio i Jozefine.

Pročitano 1827 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1