Home Vijesti Valamar Riviera s AZ-om kupuje Imperial Rab

Valamar Riviera s AZ-om kupuje Imperial Rab

0
Valamar Riviera s AZ-om kupuje Imperial Rab

Foto: RabDanas

Turistička kompanija Valamar riviera jedina je u predviđenom roku dostavila ponudu za kupnju dionica hotelske kuće Imperial Rab od države, a u postupku javnog prikupljanja ponuda koji je danas okončan Valamar Riviera je za kupnju 50,08% temeljnog kapitala Imperiala ponudila cijenu u iznosu od 260.807.274,00 kuna odnosno 819,00 kuna po dionici. U investiciju idu s AZ društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, koji djeluje u svoje ime i za račun obveznih mirovinskih fondova kojima upravlja, a kojim se uspostavlja odnos zajedničkog djelovanja spram društva Imperial Rab, objavila je Valamar Riviera na Zagrebačkoj burzi.

Ponuđena cijena predstavlja cca 898.017,72 kuna veći iznos od početne cijene koja je utvrđena u iznosu od 816,18 kuna po dionici, odnosno ukupno 259.909.256,28 kuna za dionice iz prodaje.

Rab danas oglas

“Skrećemo pažnju i ujedno izražavamo zadovoljstvo da je ovom obvezujućom ponudom postignuta veća cijena u odnosu na prijašnja dva natječaja kada su dionice prodavane po cijeni od 782,35 po dionici, odnosno 249 mil kn za cjelokupni portfelj, međutim neuspješno budući da CERP nije zaprimio obvezujuću ponudu,” ističu u CERP-u.

Tijekom trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Društva otkupljene su 2 (dvije) ponudbene dokumentacije, te je dostavljena 1 (jedna) obvezujuća ponuda, budući potencijalni investitori koji su u prvom krugu iskazali interes nisu bili dužni u drugom krugu predati obvezujuću ponudu.

Dana 05. srpnja 2016. godine, s početkom u 14,01 sati Povjerenstvo za javno otvaranje ponuda, u prisustvu predstavnika ponuditelja, utvrdilo je da su pristigle 2 (dvije) obvezujuće ponuda od kojih je jedna odbačena kao nevaljana, i druga koju je dostavilo trgovačko društvo Valmamar Riviera d.d. Poreč, a čiju ponudu će u narednim danima detaljno analizirati stručne službe CERP-a.

“Ulazak u ovaj projekt vidimo kao sinergiju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora te operativnih znanja, stručnosti i rezultata vodeće tvrtke u turizmu. Smatramo da će zajedničkim upravljanjem doprinijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Rabu”, stoji u objavi Valamar Riviere. U objavi se ističe kako AZ obvezni mirovinski fondovi žele povećati ulaganje u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda. Podsjećaju da su značajni dioničari Arenaturista, Plave Lagune, Ilirije i drugih turističkih kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime