logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 09 Srpanj 2016 20:45

Jedan od najvećih europskih trgovačkih lanaca snimao reklamni spot na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Filmaš rapskih korijena, direktor fotografije i svijetla, gospodin Zoran Bravarić, koji živi i radi u Hamburgu, predložio je, pomogao organizirati i odradio servis produkciju projekta snimnaja spota na lokacijama otoka Raba, za jednu od vodećih njemačkih reklamnih agenciju, odnosno za njihovog klijenta, jednog od najvecih europskih prodajnih lanaca.

Trgovački lanac odlučio je početkom travnja 2016. započeti snimanje reklamnog spota koji će se prikazivati na TV postajama po čitavoj Europi prigodom lansiranja novog asortimana njihovih proizvoda vezanih za balkansku, odnosno, mediteransku kuhinju.

Prvi dio spota snimao se u Istri, uključujući posjete maslinicima i uljarama, dok se drugi dio snimao na otoku Rabu.

Prvog dana snimalo se u konobi „Kod Kineza“, uz veliku pomoć vlasnice Nede i njezinog kuhara Davora. U meniju karakterističnom za rapsko podneblje uživao je mladi par angažiranih glumaca.

Drugog dana snimane su scene ribarenja i podizanja punih ribarskih mreža ispod staroga grada kao i na poštama blizu punte Frkanja, na način da je uvijek u pozadini bila vidljiva prepoznatljiva silueta grada Raba.

Ekipa se potom preselila u Hotel restoran Barbat gdje su uz vrhunsku asistenciju bračnog para Andrić snimani kadrovi pripremanja ribljeg menija. Gospodin Davor Andrić je za potrebe snimanja ustupio i artefakte izložene u sklopu restorana, a u čitavom projektu sudjelovalo je još nekoliko domaćih ljudi među kojima su se u glumačkim rolama posebno istaknuli Joško Štokić, Sebastian Travaš i Marinko Krstačić.

Svi članovi njemačke produkcijske kuće kao i predstavnici klijenta oduševljeni su snimljenim materijalom, ljepotama Raba, te posebno ljubaznošću susretljivih domaćina koji su sudjelovali u projektu.

Kako doznajemo od gospodina Bravarića već je dogovoreno da će Rab ostati kao moguća filmska destinacija za sljedece projekte.

Pročitano 5674 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1