Home Vijesti Od ponedjeljka STOP! za automobile na ulazu na poluotok Frkanj

Od ponedjeljka STOP! za automobile na ulazu na poluotok Frkanj

0
Od ponedjeljka STOP! za automobile na ulazu na poluotok Frkanj

Foto: Foto: Ivica Hodak

Na sastanku je zaključeno, rekao nam je Grgurić, da se na cestovnom ulazu u taj dio poluotoka Frkanja, koji ima status visoko rizičnog za izbijanje požara, rampom zabrani bilo kakav promet motornim vozilima. 

I do 300 automobila dnevno na protupožarnoj prosjeci!

– Uz to, valja znati da je tim makadamskim putom, koji je zapravo protupožarna prosjeka, zbog nepoštivanja pravila, na taj prelijepi šumoviti dio Raba dnevno pristizalo i do 300 automobila. Treba spomenuti, rekao je Grgurić, da je rampa postojala i do sada, no njome se nije mogao zapriječiti ulaz automobilima koji su nakon prolaska rampe parkirali ili uz jedan od četiri postojeća ugostiteljska objekta ili na određenim osamama. 

Nakon sporazuma sa Šumarijom umjesto komunalaca na rampi će moći biti zaštitari

Rab danas oglas

Kod samog kolnog ulaza na poluotok Frkanj, točnije kod postavljene rampe, pri pokušaju spriječavanja ulaska automobila na to područje bilo je i neželjenih situacija, od razbijanja rampe, do fizičkog nasrtaja na zaposlenika komunalne tvrtke „Dundovo“.

– Mi, kao Grad Rab, nismo imali nadležnosti u takvim situacijama intervenirati, jer to se zemljište i ne vodi na nama.

Jučer je stoga, rapski gradonačelnik, obavijestio novinare da je dogovoreno kako će se već danas potpisati Sporazum sa Šumarijom u Rabu, iz kojeg će biti vidljivo da je zemljište na kojem se nalazi rampa vlasništvo „Šumarije“. 

U takvoj situaciji Grad Rab će moći angažirati zaštitare, a njima će biti slobodne ruke za moguće intervencije.

Prometovanje će biti moguće samo interventnim vozilima

Spomenutim protupožarnim putom na Frkanju ubuduće će moći prometovati, u slučaju potrebe, samo određena interventna vozila i nitko drugi. Drugim riječima rampa bi trebala priječiti ulazak i dostavnim vozilima pa će se za opskrbu ugostiteljskih objekata trebati naći drugo riješenje.

Osiguran besplatan parking na ulazu na poluotok Frkanj

Grgurić je na kraju naglasio da je Grad Rab sa svoje strane učinio maksimalno za one goste koji poluotok Frkanj žele posjetiti dolazeći na njega kopnenim, a ne morskim putem. Grad je, naime, uredio u blizini rampe na ulazu na Frkanj, parkiralište na kojem će gosti biti u prilici, bez naplate, parkirati svoje vozilo i pješice nastaviti na željeni dio Frkanja..

Prema tome, naglasili su na kraju, gradonačelnik Nikola Grgurić i pročelnik Zvonko Puljar-Matić, ovakvo protupropisno ulaženje na poluotok Frkanj potrajat će još samo dan – dva, ili službeno od sljedećeg ponedjeljka. Rampa će biti spuštena i strogo čuvana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime