logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Rab Danas

Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

Iz Centra za kulturu Lopar stiže obavijest da su zbog izuzetno loše vremenske prognoze i zdravstvenih problema nekoliko izvođača primorani otkazati sva događanja koja su se trebala održati ovog vikenda 10. i 11. prosinca u sklopu programa Adventa u Loparu.

Četvrtak, 08 Prosinac 2022 06:43

Zahvala | IVAN TRAVAŠIĆ, prof.

Gradonačelnik Nikola Grgurić i ravnateljica GDCK Rab Tanja Rizner danas su u Splitu sudjelovali na svečanosti potpisivanja i uručivanja Ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

U svim je mjestima na otoku Rabu jučer bio lijep i radostan dan za djecu, a mi smo od odgojiteljice Snježane Turković u redakciju primili i ponešto fotografija iz crkve sv. Lucije u Banjolu gdje su sv. Nikolu pjesmom dočekala djeca područnog vrtića i područne škole u Banjolu.

Najavljujemo 11. sjednicu Gradskog vijeća Grada Raba koja će se održati u utorak, 13. prosinca 2022. godine, s početkom u 8:30 sati, u Velikoj vijećnici Grada Raba te u nastavku donosimo predloženi dnevni red.

Na dan svetog Nikole u gradu Rabu otvoren je prvi virtualni muzej ovakve vrste u Hrvatskoj. Domaćin otvorenja pripremljenog na brodu “Mala Maris”, koji je uzvanike dočekao na rapskoj Novoj rivi, bila je Turistička zajednica grada Raba, čiji je ovo projekt, a domaćini otvorenja bili su Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba i predsjednik TZG Rab te direktorice TZG Rab, Ivana Matušan uz autora projekta rapskog akademskog kipara i čovjeka od mora, Mladena Šćerba.

S najvećeg od četiri zvonika koji simboliziraju grad Rab, nakon kišnih dana praćenih jakom južinom, danas je pod vedrim i mirnim nebom zaviorila zastava Republike Hrvatske u znak podrške vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

Prigodom obilježavanja Dana pomoraca, te blagdana njihova zaštitnika sv. Nikole u utorak 6. prosinca 2022. godine održano je tradicionalno polaganje vijenca u more u počast stradalim pomorcima.

Na posljednjoj sjednici kolegija župana dana je suglasnost ravnatelju Županijske uprave za ceste za sklapanje Ugovora za sanaciju kolnika dijela ceste ŽC 5139 do raskrižja s državnom cestom D-105, lokalitet Barbat, izvijestila je zamjenica župana Marina Medarić na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije.

U Loparu je upaljena druga adventska svijeća uz prigodni kulturno-umjetnički i glazbeni program koji još uvijek traje.

Stranica 1 od 340

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1