logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 11:31

Šarena i vesela Dječja reduta otjerala zimu s Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Šarena i vesela Dječja reduta otjerala zimu s Raba Foto: Ivo Šubić (Izvor: POU Rab)

Sudeći po prelijepom proljetnom vremenu, čini se da su malene maškare okupljene na Dječjoj reduti rapskoga karnevala, uspjele u naumu da šarenilom svojih maski s otoka Raba u potpunosti otjeraju zimu i hladne tonove.

 

I ovoga puta, djeci pod prekrasnim maskama pridružili su se njihovi roditelji, učitelji, odgajatelji, djedovi, bake, tetke, stričevi, brojni volonteri..., svi oni predstavili su nam čaroliju dječjeg svijeta mašte na najveselijem danu karnevalskih događanja na Rabu.

 

Nema tih riječi hvale za predivnu voditeljsku ekipu volonterki i volontera KOCKE koji su, ove godine inspirirani crtićem Potraga za Nemom, odjenuli šarene kostime Nema, Dore, kornjače Hrvoja i morskog psa Relje, i svojom ludo pozitivnom energijom oduševili sve prisutne.

 

Nakon okupljanja u 14:30, vesela je reduta, uz nezaobilazne zvukove i ritmove Limene glazbe DVD-a Rab, u društvu meštrice Sanje i kralja rapskoga karnevala, krenula s Trga sv. Kristofora, po ustaljenoj ruti kroz park Boškopini sve do rapske sportske dvorane, u kojoj je nastavljena vesela maškarana svečanost uz obilje glazbe i izvrsno uvježbane scenske nastupe svih maškaranih grupa koje su sudjelovale na Reduti, a nastupili su: Doktori i medicinske sestre (DV Pahuljica Rab), Policajci (DV Pahuljica Rab), Kuhari i konobari (DV Pahuljica Rab), Ekipa iz Oza, Perlice (DŠR Ella), B smjena – Piđama party (OŠ Ivana Rabljanina Rab), Latino grupa (KOCKA), Hobotnica i meduze (PO Supetarska Draga) i tradicionalno najbrojniji Barbaćani iz Udruge Komin sa 60 maskiranih Jockera. Sve skupa samo u grupama bilo je oko 300 maski.

 

Organizatori ove vesele karnevalske svečanosti, Pučko otvoreno učilište Rab i Udruga za djecu i mlade "KOCKA", skupa s pokroviteljom Gradom Rabom, podijelili su Zahvalnice svim maškaranim skupinama, a po originalnosti ipak su izdvojili i nagradili prekrasno maškaranu malenu Luciju Kac, kojoj je ovo već druga takva nagrada osvojena na Dječjoj reduti.

 

Većoj gledanosti rapske Dječje redute pripomogao je Rab TV Live streaming direktim prijenosom na svojem YouTube kanalu.

 

Bravo za sve!

Pročitano 1436 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450