logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 08 Ožujak 2019 10:50

Obavijest građanima o preuzimanju spremnika za miješani komunalni otpad

Napisao/la Dundovo d.o.o.
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Poštovani korisnici, ovim Vas putem još jednom pozivamo da do dana 23. ožujka 2019. godine u prostoru Dundova d.o.o. (Suha marina - Palit) preuzmete Vaše besplatne, individualne, čipirane spremnike za miješani komunalni otpad (u daljnjem tekstu MKO). Podjela spremnika vrši se svakog dana osim nedjelje u terminu od 08,00 do 13,00 sati.

 

Povlačenje do sada korištenih spremnika za MKO na „Eko otocima“

Od dana 23. ožujka 2019. godine započet će povlačenje do sada korištenih spremnika za MKO koji se nalaze na „Eko otocima“.

 

Postavljanje polupodzemnih spremnika s otpadomjerima

Usporedno s podjelom individualnih spremnika kreće se s postavljanjem polupodzemnih spremnika za miješani komunalni otpad za stanovnike starogradske jezgre, PC Mali Palit, stambenih zgrada iza PC Mali Palit i područja oko dječjeg vrtića Pahuljica. Polupodzemni spremnici za MKO bit će opremljeni otpadomjerima, odnosno uređajima koji se otvaraju odgovarajućom karticom, a čime se bilježi korištenje spremnika MKO za svakog korisnika pojedinačno. Svi korisnici javne usluge navedenih područja zadužuju kartice za otpadomjere koje također mogu preuzeti u prostoru Dundova d.o.o. u Palitu.

 

Digitalna evidencija pražnjenja

Novi sustav gospodarenja otpadom temelji se na digitalnoj evidenciji broja pražnjenja spremnika za MKO svakog pojedinog korisnika usluge. Ovim načinom gospodarenja otpadom svaki korisnik usluge uz selektiranje otpada utječe na količinu predanog miješanog komunalnog otpada, odnosno „visinu“ mjesečnog računa.

 

Dundovo d.o.o. savjetuje korisnike usluge da preuzmu spremnik volumena koji zadovoljava njihovu potrebu u odnosu na broj članova domaćinstva, broj ležaja za iznajmljivanje i djelatnost koju pružaju.

 

Novim sustavom gospodarenja otpadom stvaramo bolje uvjete očuvanja okoliša koji će biti ugodniji za život nama i svim našim gostima.

 

Poštovani korisnici, zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji u gospodarenju otpadom jer postignuto povećanje selektiranog otpada u odnosu na prethodnu godinu rezultat je zajedničkog rada. Veselimo se daljnjim zajedničkim uspjesima u očuvanju okoliša. 

 

Samo čisti otok je sretan otok!

Pročitano 899 puta