logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 21 Travanj 2019 12:29

Uskršnji doručak na Varošu prošao u odličnom raspoloženju i u znaku lijepog vremena

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Uskršnji doručak na Varošu prošao u odličnom raspoloženju i u znaku lijepog vremena Foto: Ivica Hodak

Organizatori mogu biti u potpunosti zadovoljni ovogodišnjim, trećim po redu, izdanjem uskršnjeg doručka u gradu Rabu.

 

Naime, na rapskom Trgu sv. Kristofora, popularnom Varošu, po završetku mise u župnoj crkvi Uznesenja Marijina, okupilo se mnoštvo Rabljana, ali i dobar broj gostiju.

 

Prema informaciji direktorice Ureda TZG Ivane Matušan, na Rabu se ovih dana u Valamar Padova Hotelu, Valamar Collection Imperial Hotelu, hotelima Internacional i Arbiana te Hotelu Vili Barbat i Vili Arbia, odmara oko 1.100 registriranih gostiju, čemu treba dodati i određeni broj onih neregistriranih.

 

Današnji uskršnji doručak pripremili su gastro-majstori Imperial Riviere, a kako nam je kazao glavni kuharski meštar u rapskom Imperialu Zdenko Perčinić, za fritaju na velikoj tavi koja se pripremala na središnjem dijelu trga, potrošeno je simboličnih 2019 jaja. Bez obzira na veliku količinu ove popularne „spize“, golema je fritaja „planula“ za svega pola sata.

 

Uz ovaj gastro užitak i već spomenuto sunčano vrijeme, lijepom je uskrsnom ugođaju na ispunjenom Varošu doprinijeo i glazbeni sastav Vivak s uvijek raspoloženim, i na Rabu rado viđenim, Josom Butorcem.

 

Uskršnji doručak dio je programa manifestacije "Uskrsa na Rabu" u sklopu koje se do jučer na Trgu sv. Kristofora odvijao 3. rapski sajam cvijeća - Fešta od Rožic, a koja će završiti sutrašnjom dječjom potragom za pisanicama u društvu volontera Udruge Kocka.

Pročitano 1921 puta