Home Vijesti Tradicionalni božićni koncert rapskih klapa i zbora u crkvi UBD Marije u Rabu

Tradicionalni božićni koncert rapskih klapa i zbora u crkvi UBD Marije u Rabu

0
Tradicionalni božićni koncert rapskih klapa i zbora u crkvi UBD Marije u Rabu

Foto: Foto: Ivo Šubić (Rabpix)

Foto: Ivo Šubić (Rabpix)

 

Publiku u dupkom punoj crkvi na samom je početku pozdravio zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin koji je pritom posebno zahvalio zboru, klapama i njihovim voditeljima što su rapskoj publici u ovo vrijeme zajedništva pripremili još jedan tradicionalni koncert poželjevši da se radost božićnog vremena nastani i što dulje zadrži u srcima sviju.

Rab danas oglas

 

Pod voditeljskom palicom prof. Tatjane Zorić, koncert su otvorili članovi Mješovitog zbora Refuli kojima su se u skladbi “Tiha noć” pridružile Zara Paparić na mandolini i Katarina Paparić Ćopić na klavijaturama. Nakon “Refula” topli božićni ugođaj svojim su glasovima nastavile graditi klape Eufemija, Sozal, Rab i Užanca s voditeljem Miljenkom Vidasom Keryjem te Anima Arbae i Krijanca koje vodi Sveto Popović.

 

Jednosatni program kulminirao je zajedničkom klapskom izvedbom triju pjesama: U SE VRIME GODIŠĆA, u obradi Ljube Stipišića Delmate, uz dirigiranje prof Lući Vrtodušić, te NA NOGE USTANTE, u obradi Joška Ćalete i DOBRA VEČER BOG DA, u obradi Ljube Stipišića Delmate pod dirigiranjem maestra Miljenka Vidasa Keryja. Ovoj posljednjoj skladbi, kao što je publiku podsjetio maestro Miljenko Vidas, rapske je klape podučio nezaboravni maestro Ljubo Stipišić te je ova izvedba dijelom bila posvećena i njemu.

 

Uz čestitke i najbolje želje za Božićne blagdane koncert je završio, no druženje izvođača se nastavilo na Trgu Municipium Arba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime