Home Vijesti Potpisani Ugovori o sufinanciranju korisnika za provođenja Programa javnih potreba Općine Lopar u 2020. godini

Potpisani Ugovori o sufinanciranju korisnika za provođenja Programa javnih potreba Općine Lopar u 2020. godini

0
Potpisani Ugovori o sufinanciranju korisnika za provođenja Programa javnih potreba Općine Lopar u 2020. godini

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Kako smo doznali od načelnika Josipa Borića za sufinanciranje Programa javnih potreba u 2020. godini iz budžeta Općine Lopar izdvojeno je 573.700,00 kn. Od toga je unutar sporta raspoređeno 90 tisuća kuna, kulturi je namijenjeno 198 tisuća kuna, dok je najviše, čak 285.700,00 kuna, raspoređeno prosvjeti, predškolskom odgoju i socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti. Dijelom tog iznosa bit će pokriveni programi OŠ Ivana Rabljanina i SŠ Markantuna de Dominisa, dok je cca.160.000,00 kuna namijenjeno zdravstvu i socijali.

Rab danas oglas

 

Nakon što je svečano uručio potpisane ugovore nazočnim predstavnicima udruga i ustanova s područja Općine Lopar i Grada Raba, načelnik Borić je u svojem kraćem obraćanju izrazio uvjerenje da će i ova sredstva, kroz realizirane programe tijekom 2020. godine, doprinijeti boljitku kako Općine Lopar, tako i čitavog otoka Raba.

– “Ova dobra suradnja svake godine ima pozitivan utjecaj na sve nas. Iznos od gotovo 600 tisuća kuna kojeg izdvajamo u svrhu sufinanciranja programa javnih potreba nije malen u odnosu na naš općinski proračun, ali trudimo se na taj način, iz godine u godinu, pomoći neke od segmenata društvenog života koji se odvijaju pored onoga što radi Općina ili institucije poput naše Turističke zajednice i Centra za kulturu Lopar. Drago nam je da na ovaj način možemo pomagati ne samo udruge koje djeluju na području Općine Lopar nego i na području čitavog otoka Raba. Zahvaljujem posebno Gradskom društvu Crvenog križa, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i našim vatrogascima koji kroz djelovanje Područne vatrogasne zajednice otoka Raba skrbe o sigurnosti otoka. Doprinos udruga i ustanova izuzetno je vrijedan, posebno kada je riječ o brizi o našim najmlađima, o djeci, ali i o braniteljskoj populaciji ili našim sumještanima starije dobi. Hvala vam svima, nadam se da ćemo se vidjeti i dogodine, i da će naš rad i zajedničko druženje rezultirati nizom dobrih i kvalitetnih događanja tijekom 2020. godine”, poručio je Borić

 

Trener trofejnog Karate kluba Rab Enpi Zdravko Naletina obratio se na kraju u ime svih potpisnika ugovora:

– “Moram reći da sam ostao pozitivno iznenađen još pretprošle godine kad smo ušli u ovaj program i to na inicijativu roditelja naše djece iz Lopara. Svaka dodijeljena kuna dobro nam dođe, jer troškovi putovanja, odlazaka na turnire nisu mali, a tri-četiri puta godišnje, zato što tako nalažu uvjeti Europske karate federacije, moramo biti smješteni u službenim hotelima od početka do kraja natjecanja. Vjerujem da naši rezultati opravdavaju ovu potporu koju dobivamo. Također se nadam da ćemo uskoro početi koristiti i novu sportsku dvoranu u Loparu. Volio bih da ona, kada bude stavljena u funkciju, bude na dobrobit čitavog otoka, a nikako povod za neka daljnja razdvajanja i razmimoilaženja. Upravo su djeca ta koja nam na najbolji način svojim druženjem i uzajamnim bodrenjem na sportskim natjecanjima pokazuju kako se bez razlika i kroz zajedništvo može ići naprijed. Zahvaljujem na prepoznavanju naših rezultata i ovoj potpori koja nam je dodatni poticaj za daljnji rad i nova postignuća”, zaključio je Naletina.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime