Home Vijesti Prema ocjeni People Outdoors Magazina Rab ima najatraktivniju Trail stazu u Hrvatskoj

Prema ocjeni People Outdoors Magazina Rab ima najatraktivniju Trail stazu u Hrvatskoj

0
Prema ocjeni People Outdoors Magazina Rab ima najatraktivniju Trail stazu u Hrvatskoj

Foto: Foto: Petar Lupić

 {gallery}Rab trial 2019{/gallery}

 

Rab danas oglas

Otok Rab, ovisno o godini, sa startom i ciljem u Loparu ili u Rabu i Loparu također je dio ove lijepe priče i to gotovo od samih početaka lige kada je domaćinstvo odrađivala TZ Općine Lopar, kasnije se priključila TZ Grada Raba, a od nedavno i Valamar. Da je riječ o zaista značajnom događanju koje se svake godine organizacijski diže na viši nivo, ali i o svojevrsnom društvenom pokretu, jer desetak tisuća ljudi to stvarno jest, govori i ovogodišnji event u organizaciji People Outdoors Magazina, prvi “Outdoor Red Carpet” održan prošle subote 22. veljače u Zagrebu u kultnom kinu Tuškanac. Tu su se po prvi puta okupili gotovo svi organizatori, domaćini, mediji i naravno sudionici treking lige, ali i ostalih Outdoor natjecanja u Hrvatskoj.

Uz zanimljivu panel raspravu o Outdoor potencijalu u Hrvatskoj, bila je to prilika da se nagrade i najbolji u protekloj 2019. godini. Od najbolje Outdoor fotografije, festivala, promotora, pustolovnog pothvata, do Outdoor motivatora godine.

 

Jedina staza u čiji se cilj ulazi kroz more

A vrijedne nagrade stigle su i na Rab. U kategoriji Najatraktivnija Trail staza u Hrvatskoj, nagradu je dobila upravo rapska staza, Continental Rab Island Trail utrke održane u rujnu 2019.. Riječ je o trasi koja u sebi sadrži povijesnu jezgru Raba, Premužićevu stazu do Kamenjaka, dionicu već nagrađivane rapske transverzale od strane njemačkog Wandermagazina koja se proteže od Kamenjaka do Fruge, i naravno Lopara koji oduševljava svojim pješčanim plažama. A isto tako treba spomenuti da je ovo jedina utrka/staza u čiji cilj na Rajskoj plaži natjecatelji ulaze kroz more.

 

Veliko hvala našim planinarima iz PD Kamenjak Rab koji su prvi trasirali ovu planinarsku rutu i naravno hvala organizatoru i vođi Treking lige, Šimunu Cimermanu koji već dugi niz godina na Rab dovodi veliki broj zaljubljenika u prirodu, trekking, trail i koji su na kraju krajeva uz People Outdoors Magazin i odlučili da ova nagrada za najatraktivniju Trail stazu pripadne Rabu.

 

 

Anamarija Grgurić izvrsna 6. u konkurenciji 300 natjecateljki u Challenger kategoriji Treking lige u 2019. godini

 

Rabljanka Anamarija Grgurić izvrsna 6. na ljestvici Treking lige za 2019.

Isto tako proglašeni su pobjednici Treking lige za 2019. godinu, a u ženskoj Challenger kategoriji, dakle onoj najzahtjevnijoj, u konkurenciji od preko 300 natjecateljica odlično 6. mjesto osvojila je naša otočanka Anamarija Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime