logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 10 Ožujak 2020 06:48

Imperial Riviera u 2019. godini ostvarila prihod od 264 milijuna kuna i zabilježila rast od 53%

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Kako doznajemo od službe za odnose s javnošću Imperiala Riviere, prema revidiranim rezultatima za 2019. godinu, ova je tvrtka sa sjedištem u Rabu prošle godine ostvarila ukupan prihod od 264 milijuna kuna, što predstavlja rast od 53% u odnosu na godinu ranije.

 

Poslovna 2019. godina bila je iznimno dinamična i značajna za Imperial Rivieru, koja pod tim imenom posluje od lipnja prošle godine kada su tadašnjem Imperialu pripojeni Hoteli Makarska. Tim pripajanjem Imperial Riviera se svrstala među 10 vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Osim toga, krajem listopada su Allianz ZB mirovinski fondovi i Valamar Riviera dokapitalizirali Imperial Rivieru iznosom od 426 milijuna kuna.

„Navedeni poslovni događaji otvorili su novo povijesno razdoblje u razvoju naše kompanije i ujedno označili početak novog petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 1,5 milijardi kuna ulaganja u rekonstrukciju i obnovu objekata, ali i daljnje širenje portfelja. Nakon dokapitalizacije, kupljen je hotel Valamar Zagreb u Poreču i odmah je započeta rekonstrukcija i nadogradnja hotela. Tom kupnjom Imperial Riviera je postala vlasnik 7 hotela, 3 turistička naselja i 2 kampa, s kapacitetom od 10.000 gostiju“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

 

Ulagačke aktivnosti u razvoj proizvoda i unapređenja poslovanja

U 2019. godini realizirano je ukupno 149 milijuna kuna investicija. Najznačajnije među njima bile su rekonstrukcija hotela i villa Carolina prema standardu TUI Sensimar proizvoda, druga faza ulaganja u Padova Premium Camping resort by Valamar kojim je povećana kategorija kampa na 4*, te repozicioniranje hotela Padova prema Valamarovom standardu Family hotela, uz izgradnju dodatnih sadržaja uglavnom namijenjenih za dječju animaciju. Krajem 2019. godine započete su nove investicije u iznosu od 226 milijuna kuna, a uglavnom se odnose na obnovu i repozicioniranje hotela Meteor u Makarskoj, obnovu i nadogradnju hotela Valamar Parentino (ex Valamar Zagreb) u Poreču i treću fazu ulaganja u Padova Premium Camping Resort by Valamar na Rabu.

 

 

Rezultate treba promatrati uglavnom u kontekstu provedenih akvizicija, te ulagačkih aktivnosti u razvoj proizvoda i unapređenja poslovanja. Ostvarena operativna dobit (EBITDA) iznosi 90,8 milijuna kuna i predstavlja rast od 42,5%. Stabilnost bilance, veliki novčani potencijal i vrlo povoljan omjer neto duga i EBITDE omogućavaju još snažniji nastavak strategije ulaganja i jačanja konkurentnosti proizvoda i usluge. Zato se zbog poslovne sinergije i daljnjih strateških promišljanja razvoja i rasta, uz utjecaj većinskih vlasnika, Allianz ZB mirovinskih fondova i Valamar Rivere, očekuju daljnja poboljšanja i rast u poslovanju Imperial Riviere.

Pročitano 1112 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450