logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 13 Ožujak 2020 14:42

Priopćenje sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Raba vezano uz situaciju izazvanu pojavom i širenjem virusa COVID-19

Napisao/la Stožer civilne zaštite Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Danas, 13. ožujka 2020. godine održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite Grada Raba na kojoj su razmijenjene informacije vezane za situaciju izazvanu pojavom i širenjem virusa COVID-19.

 

Utvrđeno je da na području Grada Raba nema oboljelih i da je epidemiološka situacija trenutno pod kontrolom.

 

Zbog situacije u širem okruženju te iz preventivnih razloga Stožer preporučuje da se do 14. travnja 2020. godine na području Grada Raba otkažu sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja, kao i odlasci na manifestacije i sportska natjecanja izvan otoka. Nastavno na današnju Odluku Državnog stožera civilne zaštite o zatvaranju osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, dječji vrtić Pahuljica neće raditi u razdoblju od 16.3.2020. do 29.3.2020., a o ponovnom početku rada roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.

 

Stožer moli građane da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte te preporučuje da s predstavnicima javnih službi, gdje god je to moguće, komuniciraju putem telefona.

 

U slučaju da netko osjeti znakove i simptome groznice ili probleme s dišnim putevima Stožer podsjeća na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: NE ODLAZITE u zdravstvene ustanove, već prije svega telefonom kontaktirajte svog obiteljskog liječnika ili epidemiologa. Broj mobitela epidemiologa u pripravnosti za područje Primorsko-goranske županije je 091 1257 210.

 

Stožer nadalje poziva na odgovorno ponašenje i striktno pridržavanje higijenskih postupaka u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

 

Stožer će se po potrebi sastajati i davati priopćenja, a do daljnjega poziva građane na suradnju i pridržavanje danih preporuka, uz napomenu da se sve relevantne informacije i aktualnosti oko koronavirusa nalaze na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/).

 

Molimo građane da kao izvor informacija prate navedene pouzdane izvore informiranja te da se pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

Stožer civilne zaštite Grada Raba - načelnik, Denis Deželjin, dipl. ing.

 

Pročitano 2705 puta