logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 21 Ožujak 2020 12:45

Poruka gradonačelnika Nikole Grgurića upućena javnosti

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Poruka gradonačelnika Nikole Grgurića upućena javnosti Foto: Hrvoje Hodak

Drage građanke i građani,

nalazimo se u vremenu kada su odgovorno ponašanje svakog pojedinca i naša međusobna suradnja i povjerenje na samom vrhu prioriteta.

 

Prema službenim podacima nadležnih institucija, putnici koji su doputovali na Rab iz visokorizično zaraženog područja i koji su upućeni na infektološku obradu i testiranje, negativni su na koronavirus.

Dolaskom proljeća, a s njime sunčanog i toplog vremena te buđenjem prirode, uobičajene navike koje uključuju pojačan boravak na otvorenom i druženje, moramo zanemariti, te se više nego ikada do sada pridržavati svih mjera stožera i epidemiologa koji ulažu nadljudske napore ne bi li nas zaštitili i što bolje uputili u „borbu“ protiv koronavirusa.

 

Ovo su trenuci u kojima upravo zajedništvo i čovječnost postaju naše najučinkovitije oružje i samo odgovornim ponašanjem njegovo daljnje širenje možemo što prije savladati.

 

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, za provedbu i nadzor provođenja mjera na području svoje nadležnosti zaduženi su stožeri civilne zaštite jednica lokalne samouprave.

 

Ovo je primjer koji pokazuje koliko smo svi jednako ranjivi kada je u pitanju zdravlje nas i naših bližnjih, ali i primjer koliko smo svi na ovome svijetu međuovisni i suodgovorni za cjelokupni razvoj trenutne situacije.

Prema jučer objavljenim podacima Stožera civilne zaštite Grada Raba, epidemiološka situacija na Rabu je mirna i pod kontrolom; svi koji su u samoizolaciji pridržavaju se javnozdravstvenih odredbi i redovito se javljaju u rapsku ispostavu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ gdje se na dnevnoj bazi prati njihovo zdravstveno stanje, a prema službenim podacima nadležnih institucija, putnici koji su doputovali iz visokorizično zaraženog područja i koji su upućeni na infektološku obradu i testiranje, negativni su na koronavirus. Ovim Vas putem pozivam na racionalno ponašanje i da podatke o zaraženim osobama pratite isključivo na stranicama nadležnih službi, kao najkompetentnijih izvora informacija, a kako bi izbjegli konstantno širenje dezinformacija.

 

Ovo je primjer koji pokazuje koliko smo svi jednako ranjivi kada je u pitanju zdravlje nas i naših bližnjih, ali i primjer koliko smo svi na ovome svijetu međuovisni i suodgovorni za cjelokupni razvoj trenutne situacije.

 

Apeliram na sve Vas da brinete o sebi i svom zdravlju, jer na taj način brinete o zdravlju svoje obitelji, svojih sugrađana, i što je bitno naglasiti, o zdravlju najugroženijih skupina ljudi.

 

Zahvaljujem svima koji poštuju upute i svojim odgovornim ponašanjem olakšavaju suzbijanje širenja virusa, posebno one koji se nalaze u samoizolaciji. Zahvaljujem svima koji su uključeni u borbu protiv epidemije, koji svojim radom i uslugama omogućavaju funkcioniranje svakodnevnice unatoč posebnim uvjetima u kojima se nalazimo, kao i onima koji nas informiraju o trenutnom razvoju situacije, ulijevajući nam na taj način osjećaj povjerenja i sigurnosti.

 

Stožer civilne zaštite Grada Raba prema uputama nacionalnog stožera, a u suradni s nadležnim lokalnim institucijama i dalje će voditi brigu o poduzimanju pravovremenih mjera za našu lokalnu zajednicu, a na nama svima je da im, ponavljam, svojim odgovornim ponašanjem pružimo podršku.

 

Zdrav čovjek ima tisuću želja, bolestan samo jednu, stoga čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!

 

Gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić

Pročitano 2660 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles