logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 25 Svibanj 2020 15:18

Više od 90% učenika razredne nastave ispunilo učionice rapske osnovne škole

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Više od 90% učenika razredne nastave ispunilo učionice rapske osnovne škole Foto/Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

Ovog izrazito sunčanog jutra, u ponedjeljak 25. svibnja, nakon relaksiranja epidemioloških mjera od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, i na Rabu je otpočeo povratak u školske klupe učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, djece koja pohađaju predškolske ustanove te djece s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

 

U Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab danas se vratila velika većina učenika od prvog do četvrtog razreda, njih više od 90%, a s obzirom da se nastava i dalje održava po mješovitom modelu, učenici koji danas nisu došli u školu, nastavu mogu, kao i do sada, pratiti putem interneta.

 

U jutarnjoj smjeni, u kojoj nastavu održavaju sve područne škole na otoku i B-smjena u matičnoj zgradi, u svoje je učionice stiglo 244 rapskih učenika i troje u posebnom razrednom odjelu, a njih dvadeset i dvoje ostalo je jutros kod kuće. U popodnevnoj smjeni u učionice matične zgrade popunilo je 60 od 66 učenika.

 

Ako stavimo na stranu sve rasprave i prijepore oko propisanih mjera i nedovoljnih pojašnjenja vezanih uz povratak djece u školske zgrade, treba ipak reći da je, sudeći o njihovim reakcijama, većina učenika, jedva dočekala da se okupljeni u razredu ponovno druže, zajedno uče i zabavljaju.

Pročitano 999 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450