logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 13:31

Grad Rab i Turistička zajednica grada Raba sufinanciraju 50% popusta na testiranje na COVID-19 za turiste

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Turistička sezona 2020. neizvjesnija je od bilo koje turističke sezone dosad. Više nego ikad traži se angažiranost i suradnja svih instanci, kao i odgovornost i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

 

Rabljanke i Rabljani uspjeli su održati turističku sezonu u 65-postotnom obujmu noćenja u odnosu na prošlu godinu. Taj rezultat se u danim okolnostima može smatrati uspjehom. 

S obzirom na očekivanu još težu posezonu odlučili su se dodatno izaći u susret svojim gostima i sufinancirati troškove testa na COVID – 19 za one turiste kojima je to potrebno.

 

Subvencionirana cijena jednog od napouzdanijih testova na COVID-19

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, Grad Rab i Turistička zajednica grada Raba na sebe će preuzeti 50% troška PCR testa na COVID – 19 za turiste koji borave u objektima u domaćinstvu. Ovo je prva inicijativa ovakve vrste u Hrvatskoj.

Uz ovu subvenciju, cijena PCR testa za turiste biti će oko 46 EUR. To je iznimno povoljna cijena poglavito jer se radi o jednom od najskupljih, ali i najpouzdanijih testova na COVID-19.

 

Popust vrijedi:

  • za sve turiste kojima je potreban rezultat PCR testa na COVID – 19 za nesmetan ulazak u matičnu državu
  • za turiste koji borave u objektima u privatnom smještaju
  • za sve dolaske u rujnu i listopadu 2020. godine (od 1. rujna do 31. listopada 2020. godine)
  • za sve osobe koje na području grada Raba borave minimalno 7 noći neprekidno u privatnom smještaju
  • za sve rezervacije za rujan i listopad, neovisno kad su napravljene

 

Pri obavljanju testiranja osoba koja plaća test (turist ili iznajmljivač) dužan je predočiti potvrdu iz eVisitora o boravku osobe koja se testira, koju iznajmljivač može samostalno isprintati iz sustava eVisitor ili zatražiti u Uredu TZG Rab.

Turisti testiranje mogu obaviti, putem drive-in metode prikupljanja brisa, u Domu zdravlja grada Raba svakim radnim danom od 8 do 11 sati.

Ovakvom akcijom Grad Rab i Turističke zajednice grada Raba ističu svoju osnovnu funkciju, a to je kvalitetan servis građanima i turistima.

 

Direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan: „Najave za ovu sezonu su bile skromne, ali uspjeli smo ih nadmašiti. Grad Rab se pokazao kao odgovorna i sigurna destinacija, te želimo pokazati kako je moguće nastaviti ovu sezonu i dalje. Svjesni smo da je trošak testa na COVID – 19 značajni izdatak za turiste ili iznajmljivače koji su se odlučili taj financijski izdatak podmiriti za svoje goste. Vjerujemo kako će im ovaj popust mnogo značiti, a bitno je naglasiti kako nam je u samom projektu pomogao i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a na čelu s ravnateljem prof. dr. sc. Vladimirom Mićovićem te Ispostavi Rab na čelu s voditeljicom mr. sc. Danielom Glažar - Ivče, osiguravši popust s njihove strane na test.“

 

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić: „S obzirom na situaciju u kojoj smo se zatekli, te imajući u vidu u ovom trenutku neizvjesnu 2021. godinu, Grad Rab je u 2020. mjerama potpora i olakšica, posebice turizmu, trgovini i poduzetništvu, maksimalno nastojao olakšati financijski težak period. Dokazali smo kako smo jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je smanjenjem svojih plaća i do 40%, sredstva prenamijenila za omogućavanje popusta do 50% za sve resurse u vlasništvu Grada kojima se gospodarstvo služi.

Nametnuta obveza testiranja za pojedina emitivna tržišta, posebice ona koja su nam već tradicionalno neizostavna u posezoni, te cijena istih, dodatno je potaknula donošenje mjere da s Turističkom zajednicom našim iznajmljivačima u domaćinstvu omogućimo još jednu olakšicu, a to je 50%tno sufinanciranje troška testiranja za mjesec rujan i listopad. I ovim putem pozivamo sve gospodarstvenike, turističke i trgovačke subjekte, prijevoznike i brodare da se u zajedničkom interesu uključe u ovu mjeru sufinanciranja. Svim spomenutim mjerama poduzetim od strane Grada Raba, a u cilju produženja posezone pridodaje se i ona o nastavku financiranja rada Turističke ambulante na Rabu zaključno do 15. rujna 2020. godine", poručio je Grgurić.

 

I ova neželjena pandemija koronavirusa i sve aktivnosti u ovoj najčudnijoj sezoni do sada dodatno su pokazali koliko Rab živi turizam. Radi pozitivne i ispravne slika Raba u svijetu inicijatori će ovu akciju prezentirati na stranim tržištima vjerujući da će se uz takve i slične aktivnosti nastaviti iznad očekivani rezultati i u posezoni.

 

Pročitano 927 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles