Home Vijesti Dorian, Damjan i Antonio prvaci Hrvatske! – zlato u ekipnoj konkurenciji kadeta juniora u katama

Dorian, Damjan i Antonio prvaci Hrvatske! – zlato u ekipnoj konkurenciji kadeta juniora u katama

0
Dorian, Damjan i Antonio prvaci Hrvatske! – zlato u ekipnoj konkurenciji kadeta juniora u katama

Foto: Foto: KK Rab Enpi

 

Rapski dečki; Dorian Fafanđel, Damjan Bravarić i Antonio Matušan, nakon dvije godine sa statusom vice prvaka u katama, uspjeli su „skinuti“ dosadašnje prvake.

Rab danas oglas

– „Za ovo smo se spremali intenzivno više od 6 mjeseci skoro svaki dan, a tijekom ljeta i dva puta dnevno, uključujući i subotu i nedjelju. Dečki su vježbali – trčali k’o metak uz skale iz Varoša prema Ljetnome kinu, na desetke puta, a potom znojem natapali kimono. Ponekad smo stvarno bili atrakcija u gradu, parku ispod grada. Ali, rad se isplatio. Vjerovali su u sebe i nas kao trenere – Albertu i mene. Često je bilo teško jer nismo željeli prosječnost već smo išli k višem stupnju, i uspjeli“, kazao je trener Naletina.

 

 

U pojedinačnoj konkurenciji kadeta Damjan Bravarić Ćilo je za svega 0,06 bodova izgubio ulazak u drugo kolo, tj, mogućnost borbe za odličja.

 

U juniorskoj konkurenciji Dorian Fafanđel i Damjan Bravarić Ćilo prošli su u drugi krug među osam najboljih, ali su tu zaustavljeni, što je također sjajan rezultat. Dorian je ovdje bio vrlo blizu, ali je u samom finišu na kraju imao sitnu, vrlo malu grešku, ipak dovoljnu da protivnik iskoristi priliku. Bilo je izuzetno zahtjevno nakon izvrsnog ekipnog nastupa skoro pa odmah nastupiti pojedinačno i to s prestižnim zlatom oko vrata, onog zlata kojeg su toliko željeli posljednje tri godine. Naravno da nije bilo jednostavno držati koncentraciju gotovo čitav dan.

 

U konkurenciji U 21 Dorian Fafanđel i Antonio Matušan iskoristili su priliku i odradili natjecanje s vrhunskim ali ipak starijima karatistima, što je realno bilo teško.

 

 

Trener Naletina je posebno napomenuo da su na sam dan natjecanja prema Rijeci krenuli trajektom u 7,45h (digli se u 6,15h ), da su u dvoranu ušli prvi put u 9,45h, a iz nje su konačno izašli oko 19 sati, a onda su hvatali trajekt u 20,30h i konačno svojim kućama oko 21,30h. Čitavo vrijeme proveli su s maskama na licima, a skidali su ih sam prilikom nastupa uz prethodno dezinficiranje ruku i nogu. Pauze između kategorija bile su kratke, a iz dvorane se odlazilo samo kako bi se dvorana dezinficirala – zatim su se ponovo skenirale akreditacije svih prisutnih. Kimona su se oblačila više puta uz obbavezno zagrijavanje za svaki nastup.

 

Na kraju svi su u klubu presretni, a važno je reći i to da je izbornik reprezentacije Hrvatske zadovoljan, pa sad dečki čekaju termin reprezentativnih priprema i to sa seniorima.

 

Za kraj samo još jedna trenerova izjava: „Iskreno sretni smo, mislim da im još nije jasno što su postigli ali, hoće uskoro hoće! Dovoljno je reći prvaci Hrvatske – kolikima je to samo san ili nezamislivo“, poručio je Naletina.

 

Redakcijske čestitke svima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime