Home Vijesti Na Rabu započela prva prioritetna faza cijepljenja protiv COVID-19

Na Rabu započela prva prioritetna faza cijepljenja protiv COVID-19

0
Na Rabu započela prva prioritetna faza cijepljenja protiv COVID-19

Foto: RabDanas

 

U suradnji s epidemiološkom službom NZZJZ PGŽ Ispostava Rab, jučer je i u Psihijatrijskoj bolnici Rab uspješno provedena prva faza cijepljenja protiv Covida-19. Prvoga dana cijepljeno prvih 70 zaposlenika i 140 pacijenata, a nastavlja se danas i sutra. Cijepljenje se istovremeno odvijalo u tri ambulante, a primjena druge doze planirana je za 21 dan. Značajnije nuspojave ni u koga nisu zabilježene.

Rab danas oglas

 

Ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, izv. prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, dr. med. ističe da uz maksimalne higijensko-epidemiološke mjere, rad Povjerenstva za bolničke infekcije te Povjerenstva za krizne situacije osnovanog već u prvom valu epidemije, kao i uz odgovornost svih zaposlenika, do proboja virusa u bolnicu nije došlo, kao i da je, nakon početnog lockdowna u ožujku i travnju prošle godine, ova zdravstvena ustanova uz sve mjere predostrožnosti nastavila raditi punim opsegom.

– “Potreba za uslugama koje nudi naša zdravstvena ustanova je sve veća, a bilježi se i rast u broju pregleda i terapija u okviru specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. Realna situacija nas potiče da na potrebe naših sugrađana odgovorimo na najbolji mogući način. Podržavamo slogan Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Cijepimo se, mislimo na druge’. Radujemo se što smo našim pacijentima i djelatnicima mogli na ovaj način ponuditi i dodatnu zaštitu protiv ove nove zarazne bolesti, a samo cjepivo nam daje nadu da ćemo se uskoro i u potpunosti vratiti na „staro normalno” kada rukovanje, zagrljaj i zajedništvo neće više biti ‘opasni’,” poručila je ravnateljica Šendula Jengić.

 

Kako doznajemo od voditeljice Ispostave Rab NZZJZ PGŽ, mr. sc. Daniele Glažar Ivče, dr. med. spec. epidemiologije, očekuje se da će u dogledno vrijeme cijepljeni biti zainteresirani kronični bolesnici i osobe starije od 65 godina kod svojih liječnika obiteljske medicine, a koje su se prijavile dobrovoljno ili su preporučene od strane HZJZ, nakon toga bit će omogućeno cijepljenje ostalom stanovništvu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime