logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 01 Lipanj 2021 06:55

Turistička zajednica grada Raba zaželjela dobrodošlicu nautičkim turistima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Krajem svibnja Rab je konačno počeo osjećati proplamsaje onakvog turizma na kakvog je navikao u svojoj 132 godine dugoj tradiciji. Sve je više stranih turista koji u grupicama šeću gradskom jezgrom, bicikliraju u prirodi, ali i onih koji su odlučili uživati u Rabu i rapskom akvatoriju, boraveći na svojem ili unajmljenom plovilu.

 

Dok nautičari polako pune rapske marine, Rab i s „kopnenim“ turistima ostvaruje lijepe brojke. Tako se 31. svibnja na području grada Raba odmaralo 1300 turista, za 114% više nego lani. U mjesecu svibnju je ostvareno cca 18 tisuća noćenja, što je za 281% više nego lani. Kumulativnim rezultatom, dakle od 1.1. – 31.5., grad Rab bilježi cca 27 tisuća noćenja, što je za 105% više nego lani u istom razdoblju.

Upravo nautičkim turistima, onima koji najčešće prvi svojim dolaskom najavljuju ljetnu sezonu, a posljednji napuštaju našu obalu Turistička zajednica grada Raba odlučila je ukazati posebnu dobrodošlicu. S obzirom na pandemijske okolnosti, ne želeći nikoga dovoditi u potencijalnu opasnost, za njih su djelatnici TZG Raba pripremili promo-vrećice s tiskanim matrijalima koji sadrže korisne informacije o gradu i otoku, ali i s malenim slatkim darom - "Rapskom tortom" i "Muštaćonima" koje je za tu prigodu pripremila Pekarnica slastica „Vilma“, podržavši tako ovu lijepu gestu.

 

Susret s nautičarima prvotno je bio predviđena za vrijeme blagadana Duhova, ali je zbog loših vremenskih prigoda odgođen tjedan dana kasnije, pa je tako akcija podjele vrećica započela u petak, 28. svibnja, u jutarnjim satima u gradskoj luci, a nastavljena je i u subotu, 29. svibnja. Direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Rab Luka Perčinić, na ovaj su način razveselili turiste koji su ili u tranzitu ili su odlučili boraviti nekoliko dana na Rabu. Među njima ponajviše je bilo Nijemaca, ali bili su prisutni i Mađari, Slovenci, Slovaci te domaći turisti. Većini je ovo prvi ovogodišnji posjet Rabu nakon podužeg pandemijskog razdoblja, ali svakako planiraju opet doći. Najčešće se radi o vjernim, dugogodišnjim turistima Raba.

 

U subotu, 29. svibnja, u popodnevnim satima direktorica Ureda Ivana Matušan posjetila je ACI marinu Supetarska Draga, kako bi dobrodošlicu poželjela i nautičkim turistima koji borave u toj marini. U pomoć su joj pritekli i vrijedni djelatnici, kao i novi direktor draške ACI marine Romeo Cetina, donedavni direktor ACI marine Pomer iz Medulina. Nautičarima iz ACI marine Supetarska Draga ovaj je posjet također bio lijepo iznenađenje, a kako smo doznali mnogi od njih na Rab dolaze već više od tri desetljeća, izuzetno vole Rab i hvale gostoprimstvo Rabljana

 

Iako je pandemija ograničila kontakte, generirajući tako ponešto drugačiji vid turizma od onog na kojeg smo naviknuti, sve bolja epidemiološka slika Raba pa i države, dobra procijepljenost, ali i odgovornije ponašanje stanovnika, stvaraju bolje prilike za povratak na staro normalno. No bez obzira na to, na nautičare uvijek možemo računati, jer osim što se osjećaju sigurno na svojem plovilu, za našu ih obalu veže ljubav prema Jadranu i ljepotama otoka Raba.

 

Dok nautičari polako pune rapske marine, Rab i s „kopnenim“ turistima ostvaruje lijepe brojke. Tako se 31. svibnja na području grada Raba odmaralo 1300 turista, za 114% više nego lani. U mjesecu svibnju je ostvareno cca 18 tisuća noćenja, što je za 281% više nego lani. Kumulativnim rezultatom, dakle od 1.1. – 31.5., grad Rab bilježi cca 27 tisuća noćenja, što je za 105% više nego lani u istom razdoblju. Krenimo s više optimizma u novu sezonu!

Pročitano 1108 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450