logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 31 Prosinac 2021 17:33

Uz božićno-novogodišnji picigin nazdravili Novoj 2022. godini!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Uz božićno-novogodišnji picigin nazdravili Novoj 2022. godini! Foto: Hrvoje Hodak

Veselo i razigrano bilo je danas rano poslijepodne u plićaku uvale Padova II u Banjolu na Rabu, gdje je devetoro najodvažnijih, u organizaciji vaterpolo klubova Banjol i "Dolin" Barbat, treću godinu zaredom zaigralo božićno-novogodišnji picigin.

 

Ovoj rapskoj družini, kako u piciginu, tako i u moralnoj podršci s obale, uz ponudu još toplih fritule, pića i ostalih slastica, pridružile su se supruge, djeca, rapski biciklisti, ali dragi prijatelji iz njemačkog Kolna. Namjerno kažemo prijatelji, a ne gosti, jer evo što nam je o svojem doživljaju novogodišnjeg Raba kazala gospođa Urlike Benninghoff koja na 2. Padovi bila sa svojim suprugom Klausom:

- Imali smo sreću što smo ovdje pronašli divnu kuću s pogledom na more. Rab je naš drugi dom i uvijek mu se iznova vraćamo. Prvi puta smo na Rab došli kao gosti, ali sad mu se svaki puta vraćamo kao prijatelji. Sve nam se na Rabu sviđa, mentalitet ljudi, gastronomska ponuda, novogodišnji picigin, Taxi Boat ponuda, na Rabu smo doista pronašli mnogo prijatelja. Volimo Rab! Dobro nam došla 2022.!

 

Urlike i Klaus Benninghoff iz Kölna

 

Najstariji među rapskim piciginašima bio je Duško Matušan - Čobi:

- Iznimna mi je čast po treći puta biti sudionikom ovog zimskog picigina na ispraćaju godine u organizaciji vaterpolista Banjola i Dolina. Zahvalan sam tim momcima koji imaju dovoljno motiva i volje da na Staru godinu odvoje dio svojega vremena za održavanje ove tradicije koja mene vraća u mladost, jer sada, u ovim godinama, mogu reći da sam upravo na ovim plažama, uz druženja i picigin, proveo možda i najljepše dane svojega života.

 

Čobi u akciji

 

"Uronjeni" dvadesetak centimetara prohladnog mora, nakon laganog ugrijavanja, momci su krenuli s akcijom u kojoj je bilo i nezgodnih odbijanja i atraktivnih bacanja za lopticom. Naravno, nije manjkalo ni bodrenja ni šale, a za dodatno ugrijavanje poslužile su i pauze u kojima se nazdravljalo godini koja dolazi.

 

Pročitano 2574 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450