Home Aktualno Rab u MIRNI BRUSIĆ dobio još jednu rukometnu reprezentativku!

Rab u MIRNI BRUSIĆ dobio još jednu rukometnu reprezentativku!

0
Rab u MIRNI BRUSIĆ dobio još jednu rukometnu reprezentativku!

Foto: Foto: HRS

 

Mirna sa svojih 15 godina igra zapaženu ulogu u seniorskoj ekipi Liburnija Opatije i po statističkim pokazateljima već sada je među 20-ak najboljih igračica 2. hrvatske lige.

Rab danas oglas

Mirna je sudjelovala na U16 prvenstvu mediterana održanom u Podgorici u Crnoj Gori na kojem je naša reprezentacijau osvojila je srebrnu medalju.

 

Svoj sportski, rukometni put, Mirna je započela već u predškolskoj dobi, sa svega 6 godina. Naime, već u vrtićkoj dobi počela je trenirati pod budnim okom sada već legendarnog rapskog rukometnog trenera Marina Ribarića i trenerice Ines Dumičić, a 2018. godine RK Rab, predvođen Mirnom, bilježi povijesni rezultat, 10. mjesto na prvenstvu Hrvatske. Te godine Mirna je proglašena za najbolju strijelkinju završnice prvenstva Hrvatske.

 

U najboljoj ekipi muškog turnira

Osim tog velikog uspjeha, interesantno je da je u mlađim dobnim kategorijama Muški rukometni klub Arba zvao Mirnu na turnire da pojača mušku ekipu, pa je na iznenađenje svih proglašena u najbolju ekipu jakog međunarodnog muškog turnira održanog u Čavlima na Grobniku.

 

 Foto: HRS

 

Ostanak na putu izvrsnosti

Nakon završene osnovne škole, Mirna odlazi u Rijeku gdje upisuje gimnaziju (sportski razred) i nastavlja igrati za Rukometni klub Liburnija Opatija po nadzorom trenera Višnje Hrmić i Jurice Filipovića.

 

Mirna sa svojih 15 godina igra zapaženu ulogu u seniorskoj ekipi Liburnija Opatije i po statističkim pokazateljima već sada je među 20-ak najboljih igračica 2. hrvatske lige.

 

Mediteransko srebro na prvom velikom reprezentativnom natjecanju

Hrvatska ženska mlađa kadetska reprezentacija u svom prvom nastupu na velikoj sceni, osvojila drugo mjesto. Idealna je to nagrada i Mirni i ostalim reprezentativkama za tjedan dana provedenih u Podgorici, kao i lijep nagovještaj budućnosti hrvatskog ženskog rukometa.

Kod formiranja reprezentacije u najmlađoj kategoriji, Mirna je pozvana i zaigrala na prvom velikom reprezentativnom natjecanju, Prvenstvu Mediterana u Crnoj Gori. Hrvatska ženska mlađa kadetska reprezentacija u svojem je prvom nastupu na velikoj sceni, osvojila drugo mjesto. Službeno, u utakmici za treće mjesto, Hrvatska je pobijedila Tursku 22:14, no kako Rumunjska koja je igrala finale s Crnom Gorom nije članica Mediteranske konfederacije, odlukom Konfederacije, Rumunjke su van konkurencije za medalje, što znači da je Hrvatska završila turnir kao drugoplasirana reprezentacija. Idealna je to nagrada i Mirni i ostalim reprezentativkama za tjedan dana provedenih u Podgorici, kao i lijep nagovještaj budućnosti hrvatskog ženskog rukometa.

 

Na ovom velikom reprezentativnom sportskom uspjehu koji nije došao slučajno, čestitamo ponajprije Mirni, bez čijeg talenta, upornosti i rada ne bi bilo ničega, a onda naravno i njezinim roditeljima, kao i svim trenerima koji su je do sada vodili na njezinom sportskom putu. Bravo Mirna!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime