Home Vijesti Obiteljski smještaj u Loparu do 25. srpnja za 4% nadmašio rekordnu 2019. – Sezona u znaku dobrih rezultata!

Obiteljski smještaj u Loparu do 25. srpnja za 4% nadmašio rekordnu 2019. – Sezona u znaku dobrih rezultata!

0
Obiteljski smještaj u Loparu do 25. srpnja za 4% nadmašio rekordnu 2019. – Sezona u znaku dobrih rezultata!

Foto: 1st Kinder Paradise Beach Fest | Foto: Petar Lupić

 

Do 25.07. u Loparu je ostvareno ukupno 337.517 noćenja, što je za čak 41% više nego u istom razdoblju prošle godine i svega 5% manje od rekordne 2019.

Rab danas oglas

 

Hoteli bilježe veliko povećanje u odnosu na 2021. godinu (130%), kod kampova je povećanje u odnosu na proteklu godinu 32%, a najbolja situacija je u obiteljskom smještaju koji bilježi povećanje u odnosu na prošlu godinu od čak 54%, ali i u odnosu na 2019., i to za 4%. To povećanje odnosi se uglavnom na iznajmljivače “u paušalu”, a to je znak da iznajmljivači sve bolje idu u korak s modernim tehnologijama. Za one koji se možda malo lošije snalaze, kazao nam je direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo, djelatnici loparske Turističke zajednice stoje na raspolaganju za sve savjete.

– “Poslijednjih godina puno edukacija bilo je upravo na temu oglašavanja, suradnje s online agencijama, što je očito urodilo plodom. Samo sinergijom svih dionika turističkog prometa može doći do željenog pozitivnog rezultata, a to nam je svima glavni cilj. TZO Lopar je zajedno sa Općinom Lopar i KTD Lopar Vrutkom sudjelovala u pripremi destinacije (akcije čišćenja i uređenja, nabavka urbane opreme i igrala), te osmišljavanju atraktivnih manifestacija (Sandy Easter, Geo Day, Festival skulptura u pijesku, Paradise kids festival…). S obzirom da ni ove godine zbog Covid-a 19 nije bilo sajmova, TZO Lopar je samostalno i u suradnji sa TZG Raba te TZ Kvarnera odradila čitav niz marketinških aktivnosti (online oglašavanje, avio oglašavanje, oglašavanje u tiskanim medijima na domaćem i stranim tržištima, udruženo oglašavanje sa gospodarskim subjektima, angažman PR agencije, facebook i instagram oglašavanje…) što je, nadamo se barem djelomično utjecalo na povećanje broja dolazaka i noćenja. Nadamo se da će i nastavak turističke godine biti u znaku dobrih rezultata! – poručio je Marin Mušćo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime