Home Vijesti Veliki uspjeh rapske ženske klape Anima Arbae na 21. MFK Perast 2022

Veliki uspjeh rapske ženske klape Anima Arbae na 21. MFK Perast 2022

0
Veliki uspjeh rapske ženske klape Anima Arbae na 21. MFK Perast 2022

Foto: Gordana Ćuk-Ribarić, Larisa Debelić, Zrinka Salopek Debelić, Jelena Hodak, Tea Ribarić, Martina Pahljina, Julija Dumić i Tamara Galović

 

U takvoj, doista jakoj konkurenciji, članice rapske klape ANIMA ARBAE, kojima je ovo bio prvi nastup na MFK Perast, ostvarile su izniman uspjeh osvojivši drugu nagradu odmah iza klape OŽELANDA iz Zagreba. Ovaj uspjeh nikako nije došao slučajno i samo je dobrodošla potvrda vrijednosti uloženog truda i ljubavi svih članica klape, kako onih u aktualnom postavu, tako i onih koje su ostavile svoj trag u klapi tijekom godina. Nikako ne treba smetnuti s uma ni to da je veliki klapski potencijal rapskih “Animalki” jasno prepoznao i u relativno kratkom periodu dodatno osnažio naš vrhunski umjetnički voditelj maestro Sveto Popović, koji je, bez svake sumnje, ugradio dio sebe i u ovaj uspjeh rapske klapske scene.

Rab danas oglas

– “Kada nakon brojnih proba i ovogodišnjih nastupa, silnih obiteljskih, poslovnih i mnogih drugih obveza osam žena uspije uskladiti svoje rasporede i nakon 12-satnog putovanja uz pjesmu, šalu, veselje i radost druženja dođe do Perasta (Crna Gora) kako bi sudjelovale na Međunarodnom festivalu klapa Perast 2022., onda je svaka riječ suvišna! Večeras ćemo zapjevat svim srcem i pokazati dušu Raba te da se svaka ispjevana nota, trud, rad i ljubav prema klapskoj pjesmi isplatila u svakom smislu. Srca su nam puna pozitivne energije i radosti!” – napisale su neposredno pred izlazak na binu naše “Animalke” ni ne znajući kakav će uspjeh zaista ostvariti.

 

Zajednička fotografija iz back-stagea u Kulturnom centru Kotor

 

Mi iz redakcije portala Rab Danas djevojkama upućujemo najveće moguće čestitke, a one su sinoć nastupile u sastavu: JELENA HODAK, MARTINA PAHLJINA, TEA RIBARIĆJULIJA DUMIĆ, ZRINKA SALOPEK DEBELIĆ, GORDANA ĆUK-RIBARIĆ,TAMARA GALOVIĆ i LARISA DEBELIĆ.

 

O značaju ovog festivala dovoljno kazuje podatak da je na njemu tijekom godina nastupilo više od 500 klapa, skupa s vrhunskim autorima klapskog skladanja, te da je u klapskoj biblioteci MFK Perast sačuvano gotovo 800 partitura s obradama najpoznatijih stvaraoca bokeljskih pjesama prema zapisima narodnih napjeva iz 19. stoljeća, znamenitih autora 20. stoljeća, uz premijerna izvođenja 88 novih klapskih pjesama.

 

O konačnom poretku sinoćnjeg natjecateljskog dijela programa odlučivao je stručni žiri u sastavu: Rajmir Kraljević, Marija Didović, Mario Katavić, Jasminko Šetka, Vlado Bogović, Mihailo Lazarević i Mirela Sčasni.

 

S ovim uspjehom ženske klape Anima Arbae uzbuđenja za rapsku klapsku scenu ne prestaju jer će večeras u takmičarskom dijelu programa muških klapa nastupiti i momci iz klape Krijanca, kojima također želimo lijep i uspješan nastup.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime