logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 25 Rujan 2022 07:46

Unatoč jakom jugu uspješno održano tradicionalno "Udičarenje BARBAT 2022"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Unatoč jakom jugu uspješno održano tradicionalno "Udičarenje BARBAT 2022" Foto: Ivica Hodak i Marko Krstinić

U subotu 24. rujna, u Barbatskom kanalu, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, u organizaciji Športsko ribolovnog kluba "DOLIN" održano je tradicionalno ribolovno natjecanje "UDIČARENJE BARBAT 2022."  Nastupilo je 19 ekipa (3 bez partnera), a ukupni ulov nakon obavljenog vaganja težio je cca 11,5 kila.

 

Posebno veseli da su u natjecanju sudjelovale i četiri "čiste" juniorske ekipe do 16 godina, dok je jednu činio par senior-junior, dida Zvonko i unuk Erik Jureša. Međunarodni karakter ovogodišnjem Udičarenju dala su dva stranca, iz Češke i Makedonije, koji su bili raspoređeni u dvije ekipe.

 

Zbog lošeg vremena nije formiran tradicionalni Tegalj za odlazak u ribolov, već se startalo sa Vele rive u Barbatu, a s obzirom da je jugo jačalo, organizator je, radi sigurnosti natjecatelja, nakon dva sata lova odlučio završiti natjecanje. Odmah po završetku službenog vaganja na rivi ispod hotela "Barbat" sudionici Udičarenja zajednički su očistili ulovljenu ribu, a zbog ranijeg završetka ribolova, umjesto planirane večere, natjecatelji su se nastavili družiti uz ručak u restoranu Leut, a ulov je bio sasvim dovoljan za zasladiti se prije glavnog jela.

 

Ostaje nam još navesti najbolje na ovogodišnjem skraćenom izdanju barbatskog Udičarenja. Prvo mjesto, s ulovom koji im je donio 3.834 boda, zauzeo je natjecateljski par Ante Španjol i Marko Ribarić. Drugo mjesto, po prvi puta otkako se Udičarenje organizira, osvojio je ženski dvojac Petra Španjol i Lucija Krunić s „ulovljenih“ 2.378 bodova, dok je udičarsku broncu uzeo par Ivan Marić i Stipo Travaš s odvagnuta 1.694 boda.

Nagrada za ulovljenu naj-ribu pripala je Ivanu Mariću za ulovljenog arbuna od 262 grama.

 

Čestitke organizatoru ŠRK „Dolin“ Barbat na ustrajnom održavanju lijepe tradicije i prenošenju ove žive ribarske baštine na mlađe naraštaje.

Pročitano 1741 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450