Home Vijesti Unatoč jakom jugu uspješno održano tradicionalno “Udičarenje BARBAT 2022”

Unatoč jakom jugu uspješno održano tradicionalno “Udičarenje BARBAT 2022”

0
Unatoč jakom jugu uspješno održano tradicionalno “Udičarenje BARBAT 2022”

Foto: Foto: Ivica Hodak i Marko Krstinić

 

Posebno veseli da su u natjecanju sudjelovale i četiri “čiste” juniorske ekipe do 16 godina, dok je jednu činio par senior-junior, dida Zvonko i unuk Erik Jureša. Međunarodni karakter ovogodišnjem Udičarenju dala su dva stranca, iz Češke i Makedonije, koji su bili raspoređeni u dvije ekipe.

Rab danas oglas

 

Zbog lošeg vremena nije formiran tradicionalni Tegalj za odlazak u ribolov, već se startalo sa Vele rive u Barbatu, a s obzirom da je jugo jačalo, organizator je, radi sigurnosti natjecatelja, nakon dva sata lova odlučio završiti natjecanje. Odmah po završetku službenog vaganja na rivi ispod hotela “Barbat” sudionici Udičarenja zajednički su očistili ulovljenu ribu, a zbog ranijeg završetka ribolova, umjesto planirane večere, natjecatelji su se nastavili družiti uz ručak u restoranu Leut, a ulov je bio sasvim dovoljan za zasladiti se prije glavnog jela.

 

Ostaje nam još navesti najbolje na ovogodišnjem skraćenom izdanju barbatskog Udičarenja. Prvo mjesto, s ulovom koji im je donio 3.834 boda, zauzeo je natjecateljski par Ante Španjol i Marko Ribarić. Drugo mjesto, po prvi puta otkako se Udičarenje organizira, osvojio je ženski dvojac Petra Španjol i Lucija Krunić s „ulovljenih“ 2.378 bodova, dok je udičarsku broncu uzeo par Ivan Marić i Stipo Travaš s odvagnuta 1.694 boda.

Nagrada za ulovljenu naj-ribu pripala je Ivanu Mariću za ulovljenog arbuna od 262 grama.

 

Čestitke organizatoru ŠRK „Dolin“ Barbat na ustrajnom održavanju lijepe tradicije i prenošenju ove žive ribarske baštine na mlađe naraštaje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime