logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 17 Siječanj 2023 09:32

Jadran i Ian Peran odlično započeli sezonu - otac i sin viceprvaci Hrvatske u ciklokrosu!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

U nedjelju 15. siječnja u Sisku je, u organizaciji Biciklističkog kluba Roda, održano Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu. Najbolji biciklisti iz Hrvatske odmjerili su snage u Šumici po blatnoj, skliskoj i tehnički zahtjevnoj stazi kružnog tipa, a rapski dvojac, otac i sin Jadran i Ian Peran odvozio je još jednu TOP utrku.

 

Ciklokros je naime specifična disciplina, nešto između cestovnog biciklizma i mountain bikea koja se vozi po blatu, travi, stepenicama, uz preskakanje prepreka. Ian Peran (KK Kranj) je u borbi do krajnjih granica, u kojoj su se na prvom mjestu izmijenjivali on i prvak Filip Pečnjak (BK Rijeka), ipak završio drugi i postao viceprvak države. Treći je bio David Sandić, član Biciklističkog kluba Albona 1921.

 

Ianov otac Jadran Peran (BK Novigrad - Cittanova) utrku je u svojoj kategoriji završio kao 2. i tako, unatoč činjenici da je riječ o disciplini koju nije ni trenirao i unatoč problemima prije utrke, postao doprvak Hrvatske. To je ujedno i Jadranov najbolji rezultat na državnom nivou.

 

Nikako ne treba zaboraviti i trećeg član malog ali moćnog rapskog tima, bez kojega, kako kaže Jadran, sve ove rezultate ne bi bilo moguće ostvariti. Riječ je naravno o njihovom mentoru, prijatelju, savjetniku, mehaničaru Iztoku Kuretu. Naime sve bicikle koje su Ian i Jadran vozili bile su Iztokove, vrhunski sređene i pripremljene za utrku.

 

Na povratku z Siska Iztok je primijetio: "Vraćamo se na Rab s dva viceprvaka Hrvatske, a vozi nas prvak Slovenije" - naime Iztok Kuret je prvak Slovenije u nekoliko disciplina.

 

Velike čestitke svoj trojici!

Pročitano 765 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450