logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 747
Marko Perković Thompson nastupit će u Loparu za Malu Gospu na Dan Općine. Tim koncertom čelnici Općine Lopar i loparske Turističke zajednice ostvarili su želju da za 10. rođendan općine dovedu zvučno glazbeno ime. Koncert će biti besplatan, održat će se na otvorenom, u trajektnom pristaništu, a organizatore će to stajati 200.000 kuna, piše Novi List. 
Srijeda, 14 Listopad 2015 19:12

Nijemac preselio na Rab, Splićanka u Njemačku

Autor:
Alida Bremer u Njemačku je prvi put došla 1987. godine. Odrasla je u Splitu, a danas živi i radi u Münsteru. Nijemac Andreas Kron otišao je u drugom smjeru – iz svoje domovine preselio je na Rab.
Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 12:00

Sat vremena za rapsku vječnost

Autor:
Izrazito zanimljiva ljetna "Turistička klasa" na HRT-u, Đura Tomljenovića, iznova se bavi glavnim problemom hrvatskog turizma - betonizacijom, apartmanizacijom i komercijalizacijom prostora za odmor. Nekoliko smo emisija spojili u jednu epizodu dugu sat vremena, a ima tu i kadrova s Raba. Nadamo se da će rapski turistički djelatnici, djelatnici gradske uprave, iznajmljivači, hotelijeri, poduzetnici te ostale javne i privatne osobe s otoka pogledati ovaj film, jer on daje dubinski i realan pregled nevaljatosti hrvatskog turizma,…
Ukupno bi broj zaposlenih trebao pasti s 33 na 25, a glavno pitanje po kuloarima je tko će biti prekobrojan. Izvlače se imena onih koji bi trebali ostati bez posla, pri čemu se u pravilu spominju zaposlenici koji su smatrani bliskima bivšoj, SDP-ovoj vlasti.
Najvjerojatnije pod utjecajem stimulansa, mladi turist je krenuo plivati preko Barbatskog kanala do Dolina, popeo se na vrh otočića, ali nije mogao nazad. Njegovo putno osiguranje ostat će osiguravajućem društvu jer im spašavatelji ne mogu fakturirati račun.
Državna revizija pročešljala je poslovanje 14 hrvatskih pomorskih i riječnih lučkih uprava u 2013. i svoje nalaze predala Hrvatskom saboru.
Utorak, 14 Travanj 2015 18:25

Novost u otočnoj ponudi: Rab dobio Kuću rapske torte

Napisao/la
Cilj poduzetnika Josipa Brne je prije svega da gostima ispriča priču o nastanku torte te da vide kako se ona radi. U prednjem dijelu Kuće koju presijeca starogradska uličica je trgovina, a u stražnjem muzej rapske torte s dvorištem, gdje će gosti i organizirane grupe moći degustirati slastice i vidjeti kako nastaju.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1