logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Dignen se ovih dan, ma ne baš jako zaran, po meri se obučen i vreda trk na dvor. A onaj naš veli i lipi Velebit prizoči mi leži jušto kako na dlanu. A doli, šoto njega, zajatila se naša Tinjaroša, bela od beloga stenja i šara od zelenih grmčićev ki su se šoto vrha rasipali kako zrnje od kurala.
Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 20:03

Rapski kantunić Josa Fafanđela: SVE POMALO KURI

Napisao/la
Ben, ma ča triba i govorit. Evo, va zdanji misec ćemo koraknut, a i godina gre pomalo na kanatu. Varamente, bolešćina nas i naprvo muči, ali evo prid namin su i blavdani.
Inšoma, jedno je istina - duron nas z nikin vragon strašu! Nikad čovik tako nima mira, pa unda i beštije zajedno z namin. Najprvo strahujemo od potresa, pa unda od nevere, od ciklunov i šijunov, pa nas strašu da ćemo se ozračit kroz nike vražje vele buže gori na nebu, unda jopet bolešćine, virusi, epidemije, pandemije, pa na kantati i ovaj najzločestiji virus ča su mu još dali lipo ime.
Ovih dan su malo spod Ivića kljuvali oni veli bageri, ma su i oni fermali. Ni vrag da su se samo pokazali? A sada vidin da se lipu one ploče od stenja na zid od Pumpurele. To je jedan posal, a drugi je da va sred Grada isto nikoga vraga kopaju. Ma ne zvana na ulici, nego nutri med Srednjon i Dolnjon ulicon.
Petak, 12 Studeni 2021 17:43

Rapski kantunić Josa Fafanđela: GLUMCI

Napisao/la
Ala šu, ne doznaje se redovito kuliko na Rabu ima korone. Jedni govoru trejset, a drugi i tristo. Oštija, ma da je to istina sve bi nas redon va kuće zalokotali. Ala šu, ja se tobože malo i rugan, makar ta nesrića od korone i ni za rugat se. Nadan se, dabome, da je ni tuliko na Rabu, ali vrag ne spi pa more bit svega.
Ma niman ča okolišat, nego ću van vreda reć uvako: Branka, moja nevča po sestri, šalje meni niki dan jednu sliku priko mobitela, a ja gledan i vidin školsku ploču va razredu punu računi od matematike i jednu klupu šoto nje. Kad piše ona meni uz tu sliku da malo hitin oko ča piše na onoj klupi.
Petak, 08 Listopad 2021 14:31

Rapski kantunić Josa Fafanđela: ZAHLADILO JE

Napisao/la
Da, mrzlije je vrime arivalo. Ala šu, ja razumin da smo se ove godine jadali na velu vrućinu, ma isto mi je nikakor žal ovoga našega leta. Dabome, uz jad na vrućinu bilo je i gosti pa su zarade sve to na svoj mod pokrivale.
Inšoma, ovo kada je malo hladnasto, oli bolje reć kada više ni tako vruće, kako da je najbolje vrime da se ljudi začmu malo i kumpanjat, malo se družit. A i gosti pomalo gredu ća pa su i kuće sve praznije, a to pari da sada ima i više vrimena za malo se rasprošat.
Gren ovih dan van na dvor kad čujen kako sused nikoga vraga njurga.. Ma ne kroz nos, nego šćeto jako da se more čut.
Stranica 1 od 12

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1