Home Beseda po domaću Rapski kantunić Josa Fafanđela: LETRIKA

Rapski kantunić Josa Fafanđela: LETRIKA

0
Rapski kantunić Josa Fafanđela: LETRIKA

Foto: RabDanas

A vidin ja i sam kako i kod nas na Rabu naš Panto sve žveljtije lipi slike onih ki su šli na drugi svit. A z druge bande brojimo i jadamo se kako se puno manje dičine rađa. Oštija, a to unda pari da je more bit naša vlast rekla uvako: Nima letrike, evo van mrak, pa se ča prije latite posla – dicu čint.

Letričari lauraju i po vrimeu i po nevrimenu i svaka in čast, a zato su se i školovali, ali oni va kancelariji školovali su se za pisat, pa bi nan baren mogli ki put napisat ča je na stvari i kada će letrika arivat. Ma jok, na tabelamin niš ne piše, va novinah još i manje, pa čekaj tovaru dokli trava naraste.

Rab danas oglas

A unda mi pade napamet, a da ni to more bit niki novi program za našu demografsku obnovu? E da, boj duron pripovidaju da nas je va državi sve manje i manje. A vidin ja i sam kako i kod nas na Rabu naš Panto sve žveljtije lipi slike onih ki su šli na drugi svit. A z druge bande brojimo i jadamo se kako se puno manje dičine rađa. Oštija, a to unda pari da je more bit naša vlast rekla uvako: Nima letrike, evo van mrak, pa se ča prije latite posla – dicu čint.

Dočul san tako ovih dan da je i Lopari njihov velečasni držal prediku prid puno mladih divojak i još više mladićev, a jadal se je kako je Lopari bilo dvajset sprovodov, a va istomu štajunu da se je samo pet dice rodilo. I na kanati da je rekal kako to ni dobro, ali da je još gore ča un nezna – ča sada triba čint. Uto da su svi oni mladi redon prasli va jedan veli smih.

Inšoma, to pari da mladi jako dobro znaju ča triba čint. E pa kada znaju unda in evo i prlike. Ni letrike i ranije valja poć va postilju, pa neka baren dice bude. A mi stariji, a Bože moj, mi ćemo se malo strpit. Ako niš drugo, prid sviću se baren manje vidi kuliko smo ostarili. Ala, forca mladi, ni sve zlo za zlo!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime