logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 19:52

Rapski kantunić Josa Fafanđela: VALENTINOVO

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Inšoma, govori se da je Valentinovo dan od ljubavi. Niki dan, a potle više od dvajset godišć, otvoril san ja jednu starinsku škrinju va koj na šufitu (granaru) čuvan nidanju robu još od moje pokojne babe, a jedan del i od matere. Med tan robon našal san i jedan stari kapot od moga pokojnoga oca, a va taški od toga kapota napipal san i jednu zgibljenu karticu. Otvoril san je, a va njoj z rukan i običnon olovkon napisana je jedna pismica, od celih celcatih 59 kitic. Pismica je ljubavna dabome, a zove se "Kako je teško dragu ostaviti". Evo ga, rekal san sam sebi, evo malo starinske ljubavi, jušto za Valentinovo.

Sve naše starinske pisme najviše i povidaju o nesrićnoj ljubavi i žalosti kada su nidanji mladići morali hodit najprvo va onaj prvi, pa unda i drugi rat. Na taj mod napisana je i ona pismica ku san našal va taški od kapota.

Sve naše starinske pisme najviše i povidaju o nesrićnoj ljubavi i žalosti kada su nidanji mladići morali hodit najprvo va onaj prvi, pa unda i drugi rat. Na taj mod napisana je i ona pismica ku san našal va taški od kapota. Va njoj se spominju dva imena: Osip, koga divojka od mila zove Joško i Ante ki se z rata nikad doma ni tornal. Za sinjal na starinski mod Valentinova, evo prebral san samo par kitic od te novonađene pismice:

"Mala moja moje milo janje / Evo dojde naše rastajanje / Jer ja moram sada odlaziti / Tebe dušo mladu ostaviti. / Sićat ću se onog lipo dana / Kad si bila va kužini sama / Kroz prozor si ručicon mahala / I kod sebe mene dozivala. /

Mala moja moj rumeni cvijete / Ti kod mene više doći nećeš / Teško mi je takve riči čuti / Došlo mi je da ću se ubiti. / Dušo moja sjećat ću se tebe / Kad mi srce na čuki prezebe / I još kad se sjetim onog dana / Kad si bila u kužini sama... /"

Puno se je od nas odavna već zamaškaralo, pa bi diboto rekal, kako bi ja danas više volil ono vrime kada se maske znimlju ća od obraza.

I ča potle ovoga još reć? Kuliko čujen mladiman je na Rabu pival Tedi Spalato, a za one malo starije, evo ja san i jednu starinsku "otpival"...Lipo je i jedno i drugo. Ono muderno zato ča svit gre naprvo, a ono starinsko jopet zato ča je ljubav bila vajk ono ča će za vajk i ostat. I ni triba puno govorit, dosta je samo reć tu jednu jedinu rič - ljubav!

A potle Valentinova vreda su na redu i maškari. Ben ma pari mi se, da to ni jedino vrime kada se maškarete, oli maske, na obrazi stavljaju. Puno se je od nas odavna već zamaškaralo, pa bi diboto rekal, kako bi ja danas više volil ono vrime kada se maske znimlju ća od obraza. Dabome, da vidimo ki smo i ča smo!

E pa, sretno van Valentinovo!

Vaš Joso Fafanđel, Rab, 14.2.2017.

Pročitano 2471 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1