Home Beseda po domaću Rapski kantunić Josa Fafanđela: RAPSKI TANAC

Rapski kantunić Josa Fafanđela: RAPSKI TANAC

0
Rapski kantunić Josa Fafanđela: RAPSKI TANAC

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Kada bi ja kako dite šal ča to na njivi materi pomoć, ona bi duron kopala, a ja bi malo kopal, a više se na motiku nabanđeval. Ča je?, pitala bi me ona. A ja bi se leno potužil: Ma, ni me volja! Mat bi nato rekla: A lipi moj, ako volje ni, unda je zovi pa će volja doć Oću reć, Rapski tanac je ovih dan svu svoju volju pokazal, sobon su je nosili i ni je tribalo dozivat.

Sve je bilo na svomu mestu i zato sviman fala ki su na tomu laurali. Fala i svoj onoj mladosti i dičini ki su imili volje i dali truda da se veselu i da svojin veseljen i puno ljudi razveselu. To je jušto ono ča nan daje kuraja, da se na Rabu puno toga more učint uz samo malo dobre volje. Ki je rekal da se ne more i da niki neće? Evo, more se. Fali jedino šaka dobre volje i zera kuraja zokin sve to triba i malo zbande potampelat.

Rab danas oglas

Kada bi ja kako dite šal ča to na njivi materi pomoć, ona bi duron kopala, a ja bi malo kopal, a više se na motiku nabanđeval. Ča je?, pitala bi me ona. A ja bi se leno potužil: Ma, ni me volja! Mat bi nato rekla: A lipi moj, ako volje ni, unda je zovi pa će volja doć Oću reć, Rapski tanac je ovih dan svu svoju volju pokazal, sobon su je nosili i ni je tribalo dozivat.

Zato in za njihov jubilej darujen baren jednu malu tancarinsku anegdotu.

– Dva naša mladića šli su va ono staro vrime na tanci, ali jedan je od njih imil lipe nove postole, a drugi siromah niki stari okrpani opanci. Dabome, onaj z noviman postoliman je duron tancal, a onoga drugoga je bilo sran pokazat svoji opanci, pa ga je zamolil da mu makar za jedan tanac zajme njigove nove postole. Tako je i bilo. Obul je un te lipe postole i dočim je mih zasviril skočil je veselo va tanac.

Ma tuliko veselo da je počal skakat pol metra va zrak, dizat ruke i kričat: Jo ča mi je lipo, zletit ću, sada ću zletit! A onaj va kraju se je nato digal od katride, pa mu govori: Ćo, ne tako ne! Najprvo ti meni tornaj moje postole, pa unda zleti

Čestitam, fala na svemu i kapa doli!

Napisal: Joso Fafanđel – Rab, 6.3.2017.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime