Home Beseda po domaću Rapski kantunić Josa Fafanđela: ĆAKULA O GALEBU I LIPOTI

Rapski kantunić Josa Fafanđela: ĆAKULA O GALEBU I LIPOTI

0
Rapski kantunić Josa Fafanđela: ĆAKULA O GALEBU I LIPOTI

Foto: Foto: Hrvoje Keko

 

I sada, pun te lipote i veloga gušta, sedin ja potle toga z dva penzijonera Dalmatinca, Krston (ki je odunda nažalost već pokojni) i Antom. A oba su rapski zeti. Uživali su leto na Rabu, a svakoga popodnedva bili su va kaiću (svaki va svomu) i samo su ribu lovili.

Rab danas oglas

 

Seden ja kod njih priz kuću, uz bićirin rakije i, kako ča san rekal, još unako pun gušta, povidan in kakovo san lipo jutro doživil, kako mi je bonaca dušu ličila, lastavice i tići pivali i kako su galebi letili, kričali su, oli su se leno na bonaci lelali. Lipi sivi i beli galebi! Čudo jedno!, govorin ja njiman. Nisan još sve ni povidal, a već šervivan kako me Krsto bledo gleda i grišpa čelo. Pa dočim san finil, un će nato:

Ajs kvragu ti i galebi! Ja san jučer lovija ribu va kanalu, a galeb mi je sija na kaić pa mi se na provi grubo posra! Odnija ga vrag dabogda!

A njigov kumpanj Ante, vreda se je na to počal smijat, pa se je rastrubil:

E bravo, baš ka da je mene pita! Škrt si ka đaval, pa nebi dal galebu ni ribicu za izist! E da san ja galeb, ja bi ti za dišpet cili kaić posra!

 

I dabome, svi ki su to okolo slušali smijali su se, a ja još više od njih, kada san vidil kako je moja poezija o lipomu danu na kanati završila. Oću reć, kako je mali korak od lipote rajske bonace, do posranoga galeba. I još je grlati Ante na kraju nadodal:

– Ajs kvragu ti i tvoja lipota! A znaš ti ča je lipota? Lipota je doć u Split i gledat Ajduka na Poljudu. To je lipota!

 

Rab, 12.10.2018.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime