logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 10:15

Rapski kantunić Josa Fafanđela: DUPINI

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Rapska fjera dobila je ovih dan nagradu. I to velu - ni manje ni više nego da je to bil najbolji turistički događaj godine. I čestitat valja sviman, dabome. A turistički izleti? Neka znate da bi mi i za to mogli dobit, ako ne velu, a ono makar jednu manju nagradu.

 

Šervival san za ovoga pasanoga lipoga vrimena kako bi se Gradu od rive još ki izletnički brod odvezal i popeljal bi gosti na izlet. A i oni veli dalmatinski brodi isto se moglo šervat na Novoj rivi. Eto, i to je govorilo da sezona na Rabu još dura, da se neda.

 

A unda san se domislil kako su, ma odavna već, Ive Lupić i niki Kamporac kako mornar, vozili pun brod Slovencov na izlet. A njihova najveća želja je bila da ih oni popeljaju tamo kadi se moru vit dupini kako plavaju i zmora skaču van.

 

Dan je bil malo oblačan i davalo je da će arija poć na daž, ali more je bilo va bonaci. I partili su oni uz Mali Laganj na otovoreno more kuntra Lošinju, boj tamo se najviše i moru dupini šervat. A Slovenci su se svi nagnuli na ograde pa fiso viru i gledaju kada će se prvi dupin pokazat. Ali ča ćeš vraže, baš toga dana nideri dupina ni za lik. A unda se je još više naoblačilo i počalo je pomalo unako na tiho dažit.

 

Slovenci, dabome, duron pitaju da kada će se ti dupini već jedan put pojavit. A Ive Lupić da in govori: A gotovo je, lipi moji, neće se oni danas više pokazat! A zač?, da pitaju Slovenci i čudu se, dabome. A Ive da in govori: Ma ča vi neznate? Dupin van je jako pametna beštija i neće van un skakat zvan mora kada daži. A ne!

A zač ne?, pitaju Slovenci. A Ive da in govori: A zato boj daži, pa kada skaču van unda se boju, da će ju se na dažju - zmočit.

 

Evala i Kamporciman - ma svaka in čast!

 

  • Joso Fafanđel, 26.10.2018
Pročitano 3520 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1