logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Nedjelja, 25 Studeni 2018 17:10

Rapski kantunić Josa Fafanđela: TOVARJA VRIMENA

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Sve manje nan vrime gre na ruku za stat po vanu, pa sve više virimo va onu vražju televiziju i svi oni mogući dnevnici. Ma jopet nikakor dočekat da će se ča to pametnoga va državi dogodit. Jedino oni na vlasti, svi redon ki jesu, jedino oni govoru da sve gre na bolje.

 

Tobože, pomalo, ma isto da gre. A svi drugi jopet samo njurgaju i jadaju se. I to ne samo ljudi ki sve težje živu, nego i oni ki o tomu više znaju nego mi.

 

Evo, dodar su se ovih dan i naši privrednici jadali, da stanje ni kako triba, da je i njiman sve težje i da smo po puno toga na dnu od drugih držav, oli smo samo za jednu oli dvi skaline gorije. Svi da nas redon pasivaju, pa unda ni meni ni ćaro ča se to dogaja. I još se moglo čut da je na birojiman kolo sto četrdeset hiljad nezaposlenih, a poduzeća da išću trejset hiljad radnikov i da ih ne moru nać. Ni ćaro ki je tudi lud, a ki pametan. A i broj službenikov da samo raste. A kada ča tribaš po kancelarijah nikakor do toga doć, nego trpi i čekaj.

 

I unda mi prijtelj povida jedan sulac ki se jušto najbolje na sve to nadodiva. Govori un meni, kako su lisica, vuk i tovar, šli na općinu iskat dozvolu za otvorit niki posal. I najprvo da gre lisica, boj da je ona tobože mudra i pametna i ona će dozvolu za tren dobit. Ma je vreda arivala nazad od kancelarije, boj da su je na svi modi zimučili, a od dozvole niš.

- Čekaj malo, da nato govori vuk, ja san oštar i opasan, mene će ju poslušat i baren od straha će mi dat tu vražju dozvolu. Ali potle pol ure evo i njega van, zmučenoga, ali od dozvole niš.

- Ma njanci ne hodi nutra, da govori un tovaru. A tovar se neda, nego unako trdoglav, ali i pametan, da gre i un nutra. I ni pasalo ni pet minuti, evo njega van, smije se i maše z dozvolon va rukamin. Ma naki mod su to oni tebi dali, a namin ne, čudu se oni?!

- A lipo, prijtelji moji, govori njiman tovar, gren ja nutra, a nutri svi redon od moga roda. Sve samo tovar do tovara...

 

  • Joso Fafanđel - Rab, 23.11.2018.
Pročitano 2726 puta
Josip Fafanđel

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23434
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28866

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!