logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Četvrtak, 17 Ožujak 2016 09:40

Tlak od života

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Bili smo kako kumpanija od fameje ovih pasanih dan, ne na jednomu, nego na dva rođendana. A ča se more kad se je tako i potrefilo, da jedan rođak ima rođendan, tobože danas, a rođica već zutra dan. Ali to ni važno, važno je da san zapametil kako su oba dva na svojiiman rođendaniman zanovitali da ih boli ovo, pa kako ih boli ono, a diboto samo ča nisu umrli od bolešćine.

Drugi dan gren malo do suseda na bevandu, kad evo ti ga na, i un je va muci. Te boli ga ovo, te boli ga ono. A na tavli mu stoji ona vela škatula od postolov.

- Ala, ala - ki ti je vrag?, pitan ga ja. A un digne pokrov od te škatule, a ona puna nutri onih malih škatulic od likarije. Puna puncata, do vrha.

- Evo, pazi malo, govori mi un nato, ovo je moja vičera!

A svi tri oni, i rođaci i sused, imaju već varamente zericu i priko sedandeset godin. Ma jopet, mislin se ja, i nisu to nike vele godine. Puno je, ma ni i priko mere.

A zač ja to vamin sve govorin? Govorin zato boj san malo zaviril va onu bilježnicu od moga pokojnoga oca ki je doživil punih 92 godišća života, a va toj bilježici je sunjival ča se je to kolo njega uto vrime dogojalo. Kuliko ja pametin ni pil nikakovu likariju, a va bolnici, va Riki, bil je samo par dan i to poradi veloga tlaka va očiman. A vidil je bolje nego ja. I unda san va toj bilježnci šerval kako je va ovomu misecu marču 1998. godine zapisal da je počal pit tablete ke se zovu digonol, daganol, oli daganal, teško je za čitat boj je malo grezije i napisano. A potle mi je arivala podruku i ona bilježnica od 1995. godine pa tamo, isto za marač, piše uvako:

Tlak života - dana 16.3. - 160 kroz 80.

Diboto san se malo i nasmijal kuliku je otac brižnost dal tomu svomu krvnomu tlaku, kada ga je nazval - Tlak od života! 

Ali imil je pravo, boj ni se ča zotin vražjin tlakon igrat. Ali šerval san da bi za taj njigov tlak od 160/80 danas doktori rekli kako je i priko mere visok. A za ono vrime un je bil tobože, a diboto po meri, boj pametin da otac nikad ni pil tablete za tlak. Kako je da je, ma eto - malo medicine, a dug život. Altroke, ona liakrija na tavli od suseda, tobože, puna škatula od postolov.

Ben, ma pravo da van rečen i mene su doktori nagovorili da moran pit pol one male pirulice za onaj, kako je moj otac sinjal - tlak od života!

Ali na svu sriću još niman na tavli onu škatulu od postolov. I nedaj Bože da je bude, makari još vajk ima vrimena da ona i mene dopade.

- Kaj ste bili Ante?, pitali su pokojnoga našega znanoga Boljfara.

- A bil san kod likara, a kadi drugo, rekal bi un.

- A ča vas boli?

- Jo, da ča, a sve va meni i još celi metar kolo mene!

E, to je već prava bolešćina, ka je zasigurno i njemu pruntala na tavlu onu nesrićnu škatulu od postolov. Ma, ne migo praznu?!

Pročitano 1711 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1